Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Енергоатом" та американський Westinghouse запускають стажування для атомників у США

Категорія:

Спецтема:

Після завершення курсу слухачі зможуть застосувати нові знання у проектах нового будівництва блоків за технологією AP1000 в Україні. Зокрема, в нещодавно заснованому інженерно-технічному центрі Westinghouse у Києві.

22080401.jpg

НАЕК "Енергоатом"

Американська компанія Westinghouse та НАЕК "Енергоатом" розпочинають співпрацю, у рамках якої понад 60 українських атомників та студентів пройдуть стажування у США, повідомляє пресслужба "Енергоатому" в Telegram.

Шістдесят спеціалістів і випускників атомних спеціальностей вивчатимуть технологію AP1000® у Сполучених Штатах.

Компанія Westinghouse Electric і ДП «НАЕК «Енергоатом» оголосили сьогодні про співробітництво, завдяки якому понад 60 українських атомників та студентів старших курсів зможуть пройти стажування та отримати можливості для розвитку. Багаторічна програма з практичного навчання технології установки AP1000® розпочнеться восени 2022 року у головному офісі компанії Westinghouse у Сполучених Штатах.

Після завершення курсу навчання, новоспечені технічні спеціалісти з технології AP1000® отримають численні можливості застосувати свої навички інженерної, технічної та технологічної підтримки у проектах нового будівництва блоків за технологією AP1000® в Україні, зокрема, в нещодавно заснованому інженерно-технічному центрі Westinghouse у Києві. Фахівці також пройдуть підготовку із забезпечення надважливої підтримки майбутніх програм виведення з експлуатації енергоблоків українських атомних електростанцій.

«Серед наших молодих спеціалістів і перспективних випускників провідних українських університетів ми оберемо найталановитіших. Можливість протягом кількох місяців зануритися у вивчення технології AP1000® буде неоціненною і дозволить нам прискорити досягнення наших цілей у сфері чистої енергії та активізувати зусилля з енергетичної безпеки», – зазначив виконавчий директор з персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» Олег Бояринцев.

«Завдяки навчальній програмі Westinghouse українські фахівці і студенти отримають унікальний досвід для розвитку в атомній галузі, оскільки ми розпочинаємо реалізацію проектів AP1000® по всій Україні», – сказав Девід Дарем, президент Westinghouse Energy Systems. – «Відкриття наших об’єктів світового класу для нинішніх і майбутніх атомників України зміцнює тісне партнерство Westinghouse з Енергоатомом та Україною».

Нагадаємо, у червні 2022 року Westinghouse та Енергоатом розширили угоди на постачання ядерного палива для всіх діючих атомних електростанцій «Енергоатома» в Україні та будівництво дев’яти енергоблоків AP1000® по всій країні. Установка AP1000® – це перевірений реактор покоління III+, що має унікальні пасивні системи безпеки, модульну конструкцію, а також найкращі в галузі експлуатаційні характеристики та можливість працювати в маневрених режимах.

Проектування та будівництво енергоблоків AP1000® сприятиме значному промисловому співробітництву між США та Україною, включаючи пропозиції із ланцюгів постачання в обох країнах.

Наші інтереси: 

Дуже важлива співпраця з американськими спеціалістами для України. Виводимо українську атомну енергетику на новий рівень.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи