Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Союз і дружба США з країнами Балтії зміцнюються - Майк Пенс

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Президент Трамп притягатиме Росію до відповідальності за її дії, і закликає союзників зробити те ж саме. США відкриті для поліпшення відносин з Москвою, але для скасування санкцій Росія повинна припинити дії, через які вони були введені.

Віце-президент США Майк Пенс з командувачем Силами оборони Естонії Ріхо Террасом і прем'єр-міністром Юрі Ратасом 31 липня взяв участь у шикуванні розміщених в Естонії військовослужбовців НАТО та естонських військових. У своїй промові він підтвердив прихильність США до статті 5 Північноатлантичного договору про колективну оборону, повідомляє естонське видання ERR

Пенс заявив, що президент США Дональд Трамп особисто відправив його в Таллінн, щоб подякувати країнам Балтії за їх союз з США і відстоювання спільних цінностей. Він підкреслив, що політика Трампа полягає в тому, щоб ставити на перше місце безпеку і процвітання США, але це не означає, що він говорить тільки про США.

Пенс повторив військовослужбовцям ті ж слова, які він раніше сказав президентам країн Балтії: "США з вами. США стоять поруч з країнами Балтії, і ми продовжимо робити це й надалі".

За його словами, США і Європа сильніші разом, ніж окремо. Він нагадав, що країни Балтії вступили в НАТО лише 13 років тому і визнав їх внесок у колективну оборону Альянсу. Віце-президент повторив, що Трамп вимагає від усіх країн-членів НАТО витрачати 2% ВВП на оборону, але цю вимогу виконують лише п'ять членів альянсу, включаючи Естонію.

Пенс підтвердив, що Естонія в якості голови Ради Європейського союзу отримає повну підтримку США, якщо вона закличе до зміцнення безпеки. У США нема маленьких союзників. Напад на одного члена альянсу є нападом на всіх.

За словами американського віце-президента, потреба в НАТО зараз сильніша, ніж в будь-який час після розпаду СРСР, тому що сьогоднішні виклики більш серйозні і асиметричні.

Пенс заявив, що Москва намагається підірвати демократію в інших державах, а президент Трамп буде притягати Росію до відповідальності за її дії, і закликає союзників зробити те ж саме.

За словами Пенса, США відкриті для поліпшення відносин з Москвою, але для поліпшення і скасування санкцій Росія повинна припинити дії, через які вони були введені. 

Віце-президент підтвердив, що США завжди будуть головним союзником країн Балтії і цей союз і дружба тільки зміцнюються.

Після Естонії віце-президент США відвідає Грузію та Чорногорію.

Наші інтереси: 

Країни Балтії і США - союзники України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Правильний підхід: "США відкриті для поліпшення відносин з Москвою, але для поліпшення і скасування санкцій Росія повинна припинити дії, через які вони були введені".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Правильний підхід: "США відкриті для поліпшення відносин з Москвою, але для поліпшення і скасування санкцій Росія повинна припинити дії, через які вони були введені".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!