Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 27
  • Переглядів: 34

Сонячно-блакитний – прапор вільної України!

Ми не перевертаємо синьо-жовтий прапор нинішньої протиприродної держави, а відроджуємо наш рідний український сонячно-блакитний прапор. Відчуваєте різницю?

13122302e_prapor.jpg

Новий прапор - нова Україна
Новий прапор - нова Україна

Міста цвітуть, блакить ясніє,
Ллє сонце золото згори
А над хатами наша мрія:
Жовто-блакитні прапори.

Олександр Олесь

Традиційний національний прапор України прийнято називати жовто-блакитним: жовте нагорі, а блакитне внизу. Назва кольору «блакитний» означає «світло синій». Для підкреслення того, що нижня смуга прапора має бути світлою, а не темною, цей прапор ще називали жовто-оболочистим. Наприклад, Михайло Грушевський, що користувався багатьма давніми джерелами, ось так описав битву під Гомелем 1651 р.: «О восьмій годині рано, при зміні варти, побачили спершу корогву червону з білим хрестом і білою обвідкою; потім показалася друга, червона корогва, а коло неї три білі, й дві чорні і дві жовто-облочисті; під ними 8 тисяч козаків, кінних і піших, вибраного війська»[1].

Слово «облочистий» підкреслювало, що цей світло-синій колір є «легкий, прозорий»[2]. З погляду етимології, слово «облочистий» пов’язане зі словами «оболонь» (залиті водою луки), «балтика» (вода), «блато» і «болото» (водяниста територія). М’який склад «ла» або «ло» вказує на щось лагідне, вологе.  Так, 15-та буква глаголичного алфавіту – буква Л – називається «лага», що нагадує назву руни Лагуз (вода).

Лага – це дуже давнє арійське слово для позначення води або водного потоку, від якого походять: «лагідний» і «ласкавий» – м’який, податливий; «плавати» – рухатися у воді; *lada – слабкість, м’якість, лагідність; «ладія» – човен; брит. Lagy – вода; «лаба» – річка (поширена назва річок в Європі), норвежське lagu – озеро; лат. lacus – озеро, вода, джерело; «Ладога» – назва озера, «Балатон» (Бала-дон) – озеро в Угорщині, найбільше в Центральній Європі. 

Ще є гелленське слово thalassa (море) і казковий персонаж Івасик-телесик, тобто Івасик-мореплавець.

Звідси ж слово «облако» – те, що несе вологу (влагу), а також вираз «бла-бла-бла» – пустопорожня балаканина, «вода».

Отже, слово «блакитний» означає «водяний», тому його зображували світло-синім, водянистим, прозорим кольором. Наберіть у пошуковику слово «вода» і подивіться на зображення, що йому відповідають, – більшість з них саме блакитного кольору.

Чому прозора вода позначається блакитно-небесним кольором? Тому що вона віддзеркалює небо, а небо зазвичай світло-синє. Через це блакитний, тобто водяний колір ще називають небесним. Із-за цього виникла плутанина між первинним значенням символу і похідним від нього, між причиною і наслідком. Первинним є вода, а вторинним – те, що вона відбиває небо, а тому набуває небесного кольору.

Чому так важлива вода? Бо це основа земного життя: без води нічого не росте, та й сама людина на 80 % складається з води, а її мозок – на 90 %.

Але самої води не достатньо – потрібна енергія, тепло, світло. Його джерелом є Сонце. Тому з жовтим кольором українського прапору все зрозуміло – це жаркий-яркий (jar)-жовтий-гарячий колір Сонця.

Оскільки Сонце зігріває холодну воду, то воно є активним початком, а тому символізує творчий, божественний початок Всесвіту.

Сонце знаходиться вгорі, а вода внизу, тому й прапор має бути жовто-блакитним, бо такий природний порядок. Натомість перевертання прапору автоматично символізує перевертання природного порядку, іншими словами – збочення, протидію законам природи та їх Творцю. Противник творця традиційно позначається словом «сатана» (арамейською – противник), тому блакитно-жовтий прапор фактично є символом сатанізму.

Противники традиційного, природовідповідного, священного українського прапору, які водночас є прихильниками нинішнього державного синьо-жовтого прапору, висувають такі аргументи.  

1. Синій колір є кольором неба, а жовтий – кольором пшеничного поля.

Це не так. Синім[3] небо взагалі не буває, а поле буває жовтим тільки протягом кількох місяців. Тому цей прапор не символізує «небо над пшеницею». Що тоді він символізує? Оскільки синій є кольором іудаїзму[4], то синьо-жовтий державний прапор сучасної України символізує тимчасове домінування іудейського початку над арійським (ярим, сонячним).

Такий колір має "синій екран смерті", що з’являється за критичної системної помилки в операційних системах Microsoft Windows

2. Синій і жовтий кольори позначають випромінювання енергетичних центрів людини (чакр).

Неправда. Український прапор вочевидь не відображає енергетику людини. У людини 7 основних енергетичних центрів, тому для її здоров’я потрібна гармонійна робота їх усіх. Якби прапор символізував роботу чакр, то він повинен мати 7 кольорів веселки (сьогодні такий прапор використовують содоміти ЛБГТ і Єврейська автономна область РФ). Натомість включення тільки двох чакр може бути символом смертельно хворої людини.

3. Застосування жовто-блакитного прапора є наругою над державним синьо-жовтим прапором, адже це перевертання державного прапору є протизаконним.

Ажніяк. Насправді жовто-блакитний прапор не є перевернутим синьо-жовтим. Перевертання мало б місце тоді, якби ми використовували жовто-синій прапор, натомість у нас жовто-блакитний.

4. Синьо-жовтий прапор використовувався в українській історії.

Це було неправильне використання, і сьогодні ми виправляємо старі помилки.

Таким чином, жовто-блакитний прапор символізує природний порядок, який є джерелом життя: Сонце вгорі, вода внизу.

Для того, щоб підкреслити символіку Сонця й води, а за одне зняти суперечки щодо «наруги над державним прапором», прапор Вільної України краще називати сонячно-блакитним. Тоді буде очевидним, що сонячно-блакитний прапор не має нічого спільного з жовто-синім – ні за назвою, ні за символікою.

Саме це нам і потрібно, адже прихильники вільної України повинні мати таку символіку для самоідентифікації, яка чітко відрізнятиме їх від прихильників нинішнього протиприродного режиму.  

Співець української Визвольної революції видатний поет Олександр Олесь 1917 року вітав українське військо такими словами:

Українське військо,
мов з могили встало,
Загриміло в бубни,
в сурмоньки заграло,
Розгорнуло прапор
сонячно-блакитний,
Прапор України!
Рідний, заповітний!

Хай Буде!

 

[1] М. Грушевський. Історія України-Руси. Том IX. Розділ II. Стор. 15. http://litopys.org.ua/hrushrus/iur90215.htm

[2] Облочистий – легкий, прозорий (Slownik jezyka polskiego. – Warszawa, 1904. – T.III. – S.482).

[3] За стандартною моделлю RGB (скорочено від англ. Red, Green, Blue — червоний, зелений, синій) синій колір має значення (0, 0, 255).

[4] «Різні культури та ідеології вибирають для себе в якості символу різні кольори. Іудаїзм – синій, іслам – зелений, матеріалізм (соціалізм, комунізм) – червоний» (Пинхас Полонский. И флаг наш бело-голубой. Комментарий к Торе).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Обрання прапора - це процес творчий. В різні епохи були свої міркування щодо його доцільності. Як національний найкраще підходить сонячно-блакитний, бо це світоглядний прапор, він легкий, веселий, приємний.

Якщо робити прапор Національних зборів і Третього Гетьманату, то найкраще взяти хрест на малиновому тлі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нарешті розкопав, що означає жовто-блакитний: "сонячно-водяний". Блакить - це вода.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Перепрошую. Я не зрозумів: твориться новий прапор, чи відроджується старий? Якщо відроджується, то на якій основі. Хмельниччина не підходить. В конкретному описі маємо дві червоні корогви (вони перші, значить головні), три білі та дві жовто-облочисті (2/7). Жодне джерело не фіксує як козацький сонячно-блакитний прапор. Тим паче, що біколори як національні прапори набула популярності у 19 столітті! Згадані Грушевським прапори, ймовірно не виходили за гамки тогочасної традиції: на тканину певного кольору наноситься зображення іншого (при цьому, можлива лиштва).
Щодо йморного прапора Гетьманщини. Згідно тодішньої традиції були поширені так звані гербові прапори, які повторювали зображення герба. Збережені зображення герба Війська запорозького 17 століття мають переважно таке поєднання: срібна (біла) фігура козака у червоному полі. Таким чином, і прапор мусив бути подібним. Проте, були вживані спрощені прапори, коли складна геральдична фігура замінювалася на щоь простіше. Скажімо, фігура козака на хрест. Отже, природнім прапором Гетьманщини того часу був би білий козак (хрест) на червоному полотнищі.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Обрання прапора - це процес творчий. В різні епохи були свої міркування щодо його доцільності. Як національний найкраще підходить сонячно-блакитний, бо це світоглядний прапор, він легкий, веселий, приємний.

Якщо робити прапор Національних зборів і Третього Гетьманату, то найкраще взяти хрест на малиновому тлі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Отже, сонячно-блакитний прапор, то творчий підхід сучасної епохи. Дякую за тлумачення власної позиції.

Зображення користувача Сергій Середина.
0
Ще не підтримано

спробую без перекладача, тобто дві чакри замало, але тільки Сонце та вода - цього достатньо для гарного життя людини...
а як земля? як повітря? як без них?

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, жовто-блакитний прапор - це не відображення кольору чакр, бо їх чи 7, чи, як деякі джерела вказують у білої раси 9. Два кольори прапору України - це гармонізація двох половин - чоловічої і жіночої. Наприклад, погляньте на зображення на прапорі Південної Кореї. Там чоловіче - червоне. І воно над жіночим. Це правильний символ розвитку - як кажуть у нас "чоловік -це голова, а дружина - шия". Не тому, що чоловік кращий за жінку, ні. У кожного своя важлива роль в організації руху. Без жіночого все здобуте чоловіком знову повертається до свого звичного стану. Жінка "обживає" здобуте, і воно виходить на новий рівень, залишається досвідом Роду, яким можна і треба користуватися. Інакше кажучи, чоловік відповідає за вертикаль, розвиток, здобуття а жінка за горизонталь, комфорт, передачу. В теперішньому прапорі - розвиток підпорядкований комфорту, і це ми бачимо в поведінці влади, бо влада - це дзеркало більшості.
Прапор це перший крок у відтворенні образу країни. Крок стратегічний. Але не останній. Бо зараз образ країни у більшості - це дівчина у віночку. З огляду на сучасне керівництво (і прапор), це не наречена на виданні, а скоріше товар, повія. Як не сумно це зазначити. Образ країни, який би я хотів бачити - це подружжя, сім"я, пара років за 50, які вже себе знайшли, реалізовують. У них є діти, можливо й внуки. Ми(!) запрошуємо до себе або йдемо до гостей тому що хочемо, і нам є чим ділитися. Та це вже далі...

Будьмо!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Стосовно образу країни. Ви праві, що образ повинен об"єднувати всіх і всім бути близьким. Мати - є та, що всіх об"єднує, а не дівчина. Ви близькі в думці, про батька з матір"ю,- це є повага, символ шани. То тоді ще й дітей добавити треба, бо скажуть, а де ми))))). На майдані дуже гарний символ матері-України з крилами. Честь і хвала автору. Майдан всіх і об"єднав. Виходить, що символ вже є.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Дякую, що відгукнулися, пані Зоряно. Символ, що стоїть на Майдані - це Берегиня. Це жіноче - земля, природа, "ненька-Україна". Але де батько? Дивіться: країна - жіноча енергія, а держава - чоловіча. От і виходить, що не батько в Україні, а лютий відчим, або й ще гірше. Чоловічий, батьківський образ, до якого рухаємося розташовуючи сонце на горі прапору, допоки відсутній. Його я й бажаю бачити в парі-подружжі. А діти й старі батьки - це майбутнє й минуле сім"ї, обличчя Роду на тут і зараз, все-таки пара.

Будьмо!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Любомире! Ви молодець! Народжується істина, дякую за підказку!
Барон Карл фон Рейхенбарх, великий хімік, який відкрив креозіт, парафін та інші органічні сполуки, провів декілька дослідів з тваринним магнетизмом (пізніше гіпноз). Під час дослідів він прийшов до висновку, що деякі люди мають властивість неозброєним оком сприймати світлові промені навколо кристалів і магнітів. Даний ореол був названий ним "одичною силою". Південний полюс магніту випромінює сяйво жовтого кольору, а північний - блакитний. Перше він назвав "негативним одом", друге- "позитивним одом". Рейхенбах встановив, що від правої сторони людини випромінюється позитивний од, блакитний, а з лівої- негативний, жовтий.
Взявши до уваги, що Бог-Отець діяв на людину вертикальною лінією випрямлення, і вона є безсумнівною, то і розуміється розділення магнетичних кольорів в людині по вертикалі. Взявши до уваги, що горизонтальних ліній треба уникати, горизонтальна лінія створює площину відзеркалення назад і не дає проникненя в іншу площину. Правильне відзеркалення форми відбувається, коли нема поперечньої лінії, в езотеричному розуміні. Подумайте ще, коли я щось не так зрозуміла, є посилання на сайт в моїй останній статті. Дякую.
Тоді випливає, що кольори в прапорі повинні бути по вертикалі. І дракон-людина посередині вкладеться в полюси кольорів, наполовину. Ось і пара- чоловік і жінка.
Потім в езотериці використовують тільки лінії, без згущення матерії. (Там поданий знак куба, який вважають актуальним і основним, як центр, як дихання людини, у вигляді ліній двох накладених квадратів. Це щось нове, яке було невідоме чи посвячують у це, що також може бути цікавим для нової ери нашого прапора ).

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Якщо вже експерементувати з формами, то пару чоловік-жінка в найкращому своєму стані я б намалював так: жовтий контур (чоловіче - структура, кордони) і блакитне всередині (жіноче - атмосфера, енергія, натхнення). Або як молекула ДНК - дві стрічки, що звиваються в єдиний новий струм.

Будьмо!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пані Зоріно і пане Любомире!
!З Ваших думок народжується розуміння сучасної Терношорської Лади!
Отже, сучасний образ Неньки-України (Берегині) стоїть на Майдані!

Застосовуючи вікову традицію українців, вже можна виготовляти "неопалеолітичні Венери" (1 : 100). Хоча за висоти сучасного монументу, а це 61 метр, висота статуеток має бути 6 см, тобто у масштабі 1 : 1000.

Опис скульптури: Маса скульптури з литої бронзи — близько 20 тонн
Загальна висота 61 метр, статуя Берегині - 9 м і колона 52 м.

Тому, все-таки - 9 см і 1 : 100. )))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Так, пане Арсене, з образом матері більш-менш зрозуміло, але образ батька де? :) Я казав про пару, сім"ю. З цим важче...

Будьмо!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Образ батька-Творця не може вміститися в земні обриси. Тому й шукали Його завжди ТАМ, ВГОРІ. Але, скажи зараз, що "Батько - це Сонце" і станеш "сонцепоклонником"... Почекаємо ще трохи і (!)Він ЯВить Себе!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Кожна людина жовто-блакитна, тобто божественно-земна. Божественне - це сонячний сокіл, земне - це блакитний змій. Нереалізована людина - це блакитний змій. Реалізована людина (боголюдина) - це сонячно-блакитний дракон.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Вже давно наукою досліджено, що половина людини відсвічує жовтий колір, друга половина блакитний. Все саме складається.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Але ж є ще сузір'я Дракона!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Я взяла з погляду творення людини, тоді все починалося з сузір"я Орла. Три сузір"я вкладені в основу людини: Орла, Лева, Тільця. Може сузір"я Дракона це одне і те ж , не знаю, бо Орла називали також стародавнім Драконом і його символ дракон.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Щодо дракона згадалося таке. Останный фільм про Гаррі Потера. Епізод, коли головний герой з друзями добуває крістраж в банку гоблінів. Щоб врятуватися - визволяють дракона, і той руйнує весь банк. Після перегляду розмовляємо з дружиною: не дуже полюбляють автори фільму банківську систему. Он які гобліни підступні та огидні. А в сучасному світі, цікаво, якого дракона треба випустити на волю, щоб зруйнувати цю систему? - Ну так порода дракона яка? Український залізнобрюх. Ось :)

Будьмо!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Як було добре коли жовто-блакитний в новорічну ніч підняли на Майдані. Навіть фаготу із ТНМК сподобалось.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Світова філософська, політологічна й соціологічна думка не надто багато уваги приділяє питанню символів. І то не дивно, бо сучасне людство як цивілізація споживання – це так зване суспільство знаків. А знаки відрізняються від символів так само, як, скажімо, літера – від живого звука, який вона позначає.

Відомий сучасний сербський філософ Светислав Басара, котрий доволі серйозно ставиться до порушеного питання, вважає, що «символ – це така річ, без якої дійсність є неповноцінною. Це своєрідні обмінні пункти, через які енергія вищої реальності спливає у світ явищ... А неправильна інтерпретація символу має, сказати б, корозійний вплив на дійсність».

Символи підключають до відповідних егрегорів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Мамай Громар.
0
Ще не підтримано

стаття дослідження про прапор в українському державотворенні: http://www.istpravda.com.ua/articles/2014/01/14/140850/

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тут уже мова не про геральдику, а про те, який фізичний зміст закладений у сонячно-блакитний прапор.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо когось цікавить геральдика, то читайте: Тадей Скотинський. Український герб та прапор з 26 образками й 1 кольоровою таблицею

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Португальською lago - озеро, lagoa - ставок.

Si vis pacem, para bellum