Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Смартфони китайського бренду ZTE зникли з ринку: компанія більше не може продавати свої девайси до 2025 року

Спецтема:

Популярна китайська компанія ZTE заявила про припинення "великої операційної діяльності". Таке рішення було прийнято після того, як Трамп заборонив їм використовувати компоненти, вироблені на території США. Про це повідомляється в статті The New York Times.

В середині минулого місяця США заборонили американським компаніям постачати комплектуючі для ZTE до 2025 року. Це стосується і пристроїв, які використовуються в смартфонах компанії, і навіть сервісів Google.

Завод ZTE у Шеньчжені зупинив своє виробництво. А робітники на даний момент знаходяться у своїх гуртожитках "у підвішеному стані". При цьому на кілька тижнів призупинено торгівлю акціями ZTE. Видання опублікувало ці дані, посилаючись на біржові джерела.

Крім того, вже зараз смартфони компанії припинили продаватися на майданчику Taobao від Alibaba Group, хоча деякі моделі доступні на Aliexpress. Онлайн-магазин ZTE також був змушений закритися.

Таке швидке і масштабне припинення продажів означає, що компанія могла втратити доступ до частини свого ланцюжка поставок. Компанія ZTE веде бізнес у більш ніж 160 країнах. А свій перший смартфон вона випустила ще в 2011 році для американського ринку.

В США смартфони ZTE займали 4-е місце за  продажами. Вони змогли одними з перших вловити тенденцію популярності гаджетів з великими екранами. На даний момент відомо, що це рішення стосується гаджетів безпосередньо компанії ZTE. При цьому смартфони під маркою Nubia продовжують випускатися без всяких обмежень.

Експерти висловлюють свої припущення, що компанія ZTE може стати першою жертвою "холодної війни" Америки та Китаю. А адже раніше Сполучені Штати підготували нові мита на товари з Китаю. Таким чином вони відреагували на протекційну політику Пекіна.

Експерти прогнозують, що торговельний конфлікт між двома економіками світу може стати найбільшим в новітній історії.

Наші інтереси: 

США "наводять різкість" у світовій політиці. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи