Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Слуги народу запропонували прогресивну шкалу податку на доходи фізосіб

Депутати пропонують ввести прогресивну шкалу ПДФО - від 15% до 27%. Найнижчу ставку пропонується запровадити для тих, хто заробляє до п'яти розмірів мінімальних зарплат (із 1 січня мінімальна зарплата в Україні - 4723 грн). Найвищу - для тих, чий місячний дохід вище 200 розмірів мінімальних зп.

Депутати фракції Слуга народу зареєстрували у Верховній Раді законопроект №3076, яким пропонують ввести прогресивну шкалу податку на доходи фізосіб (ПДФО) зі ставками від 15% до 27%. Шкала складається з п'яти ставок - 15%, 18%, 21%, 24% і 27%, пише Ліга. Новости.

Також документом пропонується:

- звільнити від оподаткування податком на доходи фізосіб і військовим збором доходи у вигляді відсотків за депозитами;

- встановити мінімальний неоподатковуваний дохід для фізосіб із місячним доходом не вище 15 розмірів мінімальної зарплати, передбачивши, що відповідні фізособи мають право зменшити свій місячний оподатковуваний дохід на суму мінімального неоподатковуваного доходу, який визначається як розмір мінімальної зарплати.

"Підвищена ставка буде застосовуватися тільки для рівня доходів, що перевищують максимальну базу для нарахування єдиного соціального внеску (15 розмірів мінімальної заробітної плати). При цьому, підвищена ставка податку буде застосовуватися тільки до перевищення бази над базою, яка підлягає оподаткуванню за нижчою ставкою", - уточнюється в пояснювальній записці до законопроекту.

Наші інтереси: 

Знати про можливі майбутні нововведення в оподаткуванні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
податки
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи