Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сейм Литви домагається визнання Компартії Литви злочинною організацією

Діяльність Комуністичної партії Литви (КПЛ) в роки Радянської окупації мала ознаки злочинної діяльності, тому уряду потрібно якнайшвидше підготувати закон, який визнає КПЛ злочинною організацією.

За таке рішення 27 червня проголосувало 53 члени Сейму, проти був один, утрималися 24, пише Delfi.

"У діяльності підрозділу КПРС в Литві - КПЛ ймовірно є ознаки злочинної діяльності, при організації та здійсненні через підлеглі репресивні структури злочинів проти жителів Литви - геноциду, злочинів проти людяності та воєнних злочинів", - йдеться в прийнятому документі.

У документі міститься заклик до уряду "якомога швидше підготувати Закон Литовської Республіки, який визнає КПЛ злочинної". "

(...) в цій резолюції вирішується проблема оцінки злочинної діяльності КПЛ як юридичної особи, а питання про кримінальну відповідальність конкретних осіб, які здійснювали злочини окупаційного режиму або брали участь в них, вирішується нині чинним законодавством, яке реалізують кримінальну відповідальність", - йдеться в резолюції .
 

Наші інтереси: 

Спроба відновити вищу справедливість завжди благословенна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи