Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Середня зарплата сімейних лікарів в Україні у 2019 році становить від 15 до 25 тисяч гривень

Світ:

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. За її оцінкою, заробітна плата лікарів і медсестер у зв’язку з медичною реформою виросла в два-три рази.

suprun.jpg

Уляна Супрун

Також вона пов’язує збільшення заробітної платні із впровадженням нових правил оплати, коли людина обирає свого сімейного лікаря сама.

“На рівні сімейних лікарів первинної ланки – (зарплата сягає – ред.) від 15-ти до 25-ти тисяч. Це в залежності від кількості пацієнтів і в якому місці, і чи це є педіатр, чи це є сімейний лікар, чи терапевт. І дуже важливо також сказати, що опитування показує, що 76% українців не лише обрали свого лікаря, але вони також є задоволені своїм вибором. Три чверті вже є задоволені своїми лікарями”, – сказала Супрун.

За матеріалами УНН

Наші інтереси: 

Реформа в медицині ліквідовує неефективних лікарів і співвідносить зарплату з реальними вміннями лікарів та популярністю серед пацієнтів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи