Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

П’ять випадків, коли овочі особливо доречні. Поради Уляни Супрун

Спецтема:

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун запевнила: є речі, які не змінюються – це користь від овочів. Відповідний пост вона розмістила на особистій сторінці у Facebook.

"Все менше лишається речей, про які ми можемо сказати, що на 100% впевнені - вони не зміняться.

Проте одна з них актуальна завжди - користь старих добрих овочів. Медичні експерти та лікарі з усього світу постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону.

Наприклад, Британська Національна служба здоров'я (National Health Service, NHS) та Американське онкологічне товариство (American Cancer Society) радять щодня їсти 5 порцій овочів і фруктів. Одна порція – це 80 грамів",

 – зазначає Супрун.

Вона наводить п’ять випадків, коли овочі стануть у пригоді.

1.Не знаєте, що обрати на обід? Овочі надійний захист від багатьох хвороб!

Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини.

2. Готуєтесь до іспиту? Овочі корисні для мозку!

Антиоксиданти в складі овочів протидіють пошкодженню клітин і допомагають запобігти атеросклерозу, хворобам Альцгеймера та Паркінсона.

3. Складний тиждень? Овочі запобігають стресу!

Через емоційне виснаження люди схильні переїдати. Проте багато овочів містять поживні речовини, а також жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротися з тривожністю і депресією.

4. Хочете прийти у форму? Овочі допомагають зберігати здорову вагу!

В овочах міститься клітковина, яка необхідна для швидкого насичення без шкідливих калорій. Водночас, разом з овочами ви споживаєте більше корисних та поживних речовин.

5. Проводите багато часу за комп’ютером? Овочі покращують зір!

А ще – запобігають ризику появи хвороб очей. Наприклад, бета-каротин, що міститься у моркві, успішно бореться з макулярною дегенерацією сітківки й катарактою.

 

 

Наші інтереси: 

Користь у простих речах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи