Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Секретар РНБО України Олександр Данилюк відвідав з візитом Сполучені Штати Америки

Світ:

Секретар РНБО України зустрівся з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном, радником з національної безпеки Віце-президента США генералом Кейтом Келлогом, спеціальним представником Державного Департаменту США з питань України Куртом Волкером, зі спеціальним помічником президента, старшим директором з питань Європи та Росії в Раді національної безпеки США Фіоною Хілл та з радником президента США з питань національної безпеки у 2005-2009 роках Стівеном Хедлі. 

Про це повідомляється на офіційному сайті РНБО.

Сторони обговорили перспективи розвитку українсько-американських відносин в нових політичних умовах та можливості інтенсифікації співпраці між Україною та США у безпековій сфері.

Питання українсько-американського співробітництва в енергетичній сфері, перспективи та ключові напрями двосторонніх відносин України та США на новому етапі були обговорені під час зустрічей Секретаря РНБО України з міністром енергетики США Ріком Пері, з заступником держсекретаря США з енергетичних ресурсів Френсісом Фенноном.

Крім того, в рамках візиту до США Секретар РНБО України Олександр Данилюк зустрівся з представником США в ЄС Гордоном Сондландом. Під час зустрічі сторони підкреслили позитивний розвиток двосторонніх відносин України з США та обговорили подальші кроки і нові вектори співпраці.

Під час візиту Олександр Данилюк також взяв участь в дискусії з аналітиками, політичними діячами, науковцями та дипломатами - представниками організацій Atlantic Council, The German Marshall Fund of the United States (GMF), Albright Stonebridge, Center for Strategic and International Studies (CSIS), RAND, Carnegie, Center for a New American Security (CNAS), Penn Biden center, Brookings, Heritage та US-Russia foundation.

Учасники дискусії обговорили питання розвитку України за нових умов, перспективи двосторонньої співпраці України та США, окреслили напрямки з найбільшим потенціалом для цього та безпекові виклики для України.

Також відбулася зустріч Секретаря РНБО України з сенаторами США Роном Джонсоном і Тедом Крузом. Сенатори висловили свою підтримку Україні щодо впровадження реформ.

Перспективи розвитку двосторонніх відносин України та США у військовій і оборонній сферах, а також підсилення обороноздатності Секретар РНБО України О.Данилюк обговорив під час зустрічі з заступником міністра оборони США Джоном Рудом та з заступником державного секретаря США з питань контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Андреа Томпсон.

Олександр Данилюк обговорив також питання фінансового співробітництва з заступником міністра фінансів США Джастіном Музінічем, Президентом Світового Банку Девідом Малпассом, віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації Джорджиною Бейкер, віце-президентом Світового банку по регіону Європи і Центральної Азії Сірілом Мюллером та Главою місії МВФ - Роном Ван Рудером.

Про інтенсифікацію співробітництва у сфері кібербезпеки йшлося під час зустрічі Секретаря РНБО України Олександра Данилюка з Директором агентства кібербезпеки та інфраструктурної безпеки США, міністерства внутрішньої безпеки США Крістофером Кребсом. Співрозмовники обговорили процес координації роботи та перспективи тісної взаємодії України і Сполучених Штатів, та подальше посилення можливостей РНБО як координаційного органу у питаннях кібербезпеки.

Наші інтереси: 

Співпраця України зі США продовжується.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи