Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ затримала вчительку, яка передавала росіянам геолокації ЗСУ під Бахмутом

Категорія:

Світ:

Вчителька одного з ліцеїв Краматорська збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Збройних сил України під Бахмутом. Інформацію вона передавала до російського ГРУ через «зв’язкового» з тимчасово окупованої частини Луганської області.

 

23020306.png

Ілюстративне фото

Про це СБУ повідомляє на Телеграм-каналі:

"Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну російську агентку, яка передавала агресору розвіддані про дислокацію Сил оборони на Донеччині.

Зловмисницею виявилась вчителька одного з ліцеїв у Краматорську, яка працювала на головне управління генштабу зс рф (відомого як гру).

За вказівкою російської воєнної розвідки вона збирала інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі під Бахмутом.

Ворога особливо цікавили дані про маршрути руху важкої бронетехніки та артилерійського озброєння українських захисників.

Отримані відомості зрадниця дистанційно передавала до російського гру через «зв’язкового» з тимчасово окупованої частини Луганської області.

Ним виявився близький знайомий фігурантки, який наразі перебуває у лавах підконтрольного агресору «мнс лнр». Саме за його «допомоги» російська спецслужба здійснила вербування вчительки.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступу ЗСУ в регіоні.

Агентка передавала відомості через месенджер у вигляді фото з прив’язкою до місцевості та електронними координатами.

Для конспірації вона підписала «зв’язкового» жіночим ім’ям.

Під час обшуків у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав для неї запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Контрдиверсійні заходи проводили за процесуального керівництва прокуратури".

Наші інтереси: 

Розуміти, які у нас вчительки в Донецькій області. Розуміти, що саме серед вчителів (які зараз не є ідеалом чесності та принциповості) є багато зрадників і колаборантів. Знаю приклади, як вчительки в Херсоні підтримували окупанта і працювали на вивезення дітей "на оздоровлення" до Криму та РФ у жовтні! (коли погода була вже не по морях їздити). Виродилася професія вчителя, на жаль. Вчителі вже не є прикладом честі та совісті, високих моральних принципів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи