Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розминка перед Вашингтоном: як Зеленський у Берліні став американофілом

Категорія:

Спецтема:

Військові дії на території України так чи інакше можуть завершитися тільки в Москві. А питання безпеки і оборони нашої країни вирішуються за океаном.

190624_zelenskyy.jpg

Володимир Зеленський (фото Getty Images)
Володимир Зеленський (фото Getty Images)

Військові дії на території України так чи інакше можуть завершитися тільки в Москві. А питання безпеки і оборони нашої країни вирішуються за океаном.

Однак головну роль в процесі співіснування України з Росією і Росії з Європою сьогодні все-таки грає Німеччина, куди і відправився з Франції президент Зеленський – пише Максим Михайленко на сайті ДС.

З примітного можна згадати хіба що незвичну для німців різкість в формулюваннях українського лідера – мовляв, погляди у нас на «Північний потік-2» протилежні. Це варто зарахувати в певний позитив. Причому з двох причин.

Перша – необхідно, щоб Берлін постійно чув цей чіткий сигнал і не міг посилатися на глухоту в даному питанні.

Друга – це показує, що, незважаючи на ряд непорозумінь у відносинах з Вашингтоном, Київ і при Зеленському має намір дотримуватися американської лінії. І, можливо, навіть жорсткіше, ніж раніше. Триваюча атака США на «Північний потік-2» в наших безпосередніх інтересах, а команда, яка сьогодні займається Україною – Вільям Тейлор, Курт Волкер і Джон Болтон), мабуть оптимальна з можливих при Трампі.

Але істотно, скоріше, те, що німці не могли не почути в риториці Зеленського американофільских ноток. При цьому така ситуація є досить типовою для більшої частини країн Нової Європи, до яких Україна вже п’ятий рік як належить. Відрізняє Київ в цьому сенсі лише відсутність повноцінного членства в Союзі і стан збройного конфлікту з Росією. І якщо перша характеристика цілком залежна від німців, так само як і від французів – навряд чи реально говорити про їхній вплив на припинення війни.

Путін, наприклад, в ході своєї прямої лінії назвав заяви Зеленського на тему Донбасу «вже не смішними». Так само пропагандистська машина на окупованих територіях недавно отримала нові темники – «Зеленський нічим не відрізняється від Порошенка».

Військові дії на території України так чи інакше можуть завершитися тільки в Москві. Небажання європейців воювати, навіть виходячи з інстинкту самозбереження, недвозначно визначає їх роль в конструкції конфлікту – фінансова допомога одній, або іншій, або обом сторонам.

А питання безпеки і оборони України, а так само світу і війни, з зовнішньої точки зору вирішуються в Вашингтоні (і в деякій зростаючій мірі – в Оттаві і Лондоні). Куди президента Зеленського вже начебто запросив президент Трамп.

Наші інтереси: 

Україна і США - головні геополітичні союзники.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи