Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

РЛС "Збруч" від заводу "Арсенал": попередження удару з космосу

ДП "Завод "Арсенал" вперше публічно продемонструвало станцію моніторингу космічного простору власної розробки, яка була створена на замовлення Державного космічного агентства України. Демонстрація станції, яка отримала назву "Збруч", пройшла у рамках міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2019".

Станція призначена для виявлення штучних об'єктів - супутників чи космічного сміття, на орбіті Землі. Це дозволяє вираховувати траєкторію падіння уламків, які становлять загрозу для важливих інфраструктурних об'єктів, зокрема атомних електростанцій, сховищ нафти та газу, населених пунктів тощо, повідомляє Defense Express.

"Станція цифрова, побудована на твердотілих елементах, є трьох-координатною, а також вимірює радіальну швидкість. Дальність виявлення об'єктів становить до 650-700 км. Одна з головних особливостей - можливість "покласти" її горизонтально та дивитися рівно над собою. У світі небагато РЛС такого класу, які можуть так робити. Загалом, це перший етап освоєння підприємством цієї сфери, і наша станція має величезний потенціал для розвитку", - розповів генеральний директор "Заводу "Арсенал" Ігор Волощук.

Розробка "Заводу "Арсенал", як повідомляло Міноборони України, вже експлуатується у військах у складі нової астрономічної обсерваторії Національного центру управління та випробувань космічних засобів на Київщині. Військовими вже каталогізовані приблизно 12 тисяч космічних об'єктів за якими ведеться спостереження та здійснюється контроль.

Загалом, в Україні існує декілька подібних астрономічних обсерваторій, які мають можливість отримувати інформацію про конкретне призначення кожного космічного об’єкта, оперативно проводити оцінку його можливостей з точки зору потенційних загроз та здатні формувати цілевказівки для ударних систем високоточної зброї.

 

 

Наші інтереси: 

Завод "Арсенал" починає працювати за призначенням.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Передові держави готуються до війн в навколоземному космосі. Добре, що Україна теж не пасе задніх.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Передові держави готуються до війн в навколоземному космосі. Добре, що Україна теж не пасе задніх.

Все, що робиться з власної волі, – добро!