Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 6

Пшениця без куколю (2006): відповіді автора на запитання читачів

Категорія:

Радіймо, арії! Щиро дякую Анатолію Висоті за рецензію на мою книгу «Пшениця без куколю: Хрестове Євангелія без вставок і спотворень» (2006), а також усім, хто взяв участь в її обговоренні. Із задоволенням відповідаю на ваші запитання.

150123_igor_kaganec.jpg

Ігор Каганець з книгою ПБК (Київ, 2007 р.)
Ігор Каганець з книгою ПБК (Київ, 2007 р.)

Одразу скажу, що дослідницька робота триває, постійно відбувається осмислення і уточнення тексту «Доброї новини». Деякі уточнення вже внесенні у текст книги.

Великий поштовх у цій справі надав «Арійський Стандарт» (2014), де досліджено походження аріохрестиянства та іудохристиянства, з’ясовано, що таке «хула проти Святого Духа», розкрито нові вставки в Євангеліє, зокрема про «іудейську рибу», «баранів», «прокляту смоковницю».

Рецензія пана Анатолія Висоти «Очищення Доброї Новини - Диво на наших очах» та її обговорення є черговим кроком у надзвичайно важливій справі очищення Слова Божого він дезінформації.    

Сіль землі чи світло світу?

Анатолій Висока запитує: «звітрена сіль» - стає несолоною: (Матв. 5.13) «Ви – сіль землі. Коли ж сіль звітріє, чим її солоною зробити?...»

Відповідь: Весь фрагмент «Ви – сіль землі. Коли ж сіль звітріє, чим її солоною зробити? Ні на що не придатна більше, хіба викинути її геть, щоб топтали люди» є вставкою. Мета вставки – заглушити наступну настанову Євангелія:

14. Ви – світло світу. Не може сховатись місто, що лежить на верху гори. 15. І не запалюють світла і не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. 16. Тож хай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небесах.

Вино в бурдюках

Друге запитання Анатолія Висоти:

“Нове вино не наливають у старі бурдюки”: (Матв. 9.17) “І не вливають нового вина в старі бурдюки, а то бурдюки тріснуть, і вино розіллється, і бурдюки пропадуть; а вливають молоде вино в нові бурдюки, і одне і друге збережеться”. Ясно, що “нове вино” - це Добра новина, а “старий бурдюк” або “новий бурдюк” - це форма, через яку знання подається людям. “Старим бурдюком” може бути Єрусалимський храм - ця “печера розбійників”, у якому умилостивляють Бога жертвоприношенням.

“Одне і друге збережеться” - означає, що і “печера розбійників” і братська “таємна вечеря” є однаково цінними для людей. Каганець залишив у Оновленому Євангелії (р.43) також слова: “І ніхто, що (треба “хто” А.В.) п’є старе вино, нового не захоче, бо скаже: старе ліпше”. Тут прямо віддається перевага Закону юдейському над Доброю Новиною, а це - абсурд. Якби це було так, то Ісус, звертаючись до юдеїв, не наголошував: “у Законі вашім” (Ів.10.34). Пильному досліднику варто було б внести до Оновленого Євангелія варіант від Марка (2. 21), який не містить ні першої ні другої вставки, виділеної вище.

Відповідь:

Речення «І ніхто, що п’є старе вино, нового не захоче, бо каже: старе ліпше» (Лука 5.39) – є вставкою.

З одного боку, його нема в інших Євангеліях. Проте головним є змістовний аргумент, адже в даному випадку йдеться про алкогольне вино, а не виноградний сік, бо «молоде вино» – це вино, в якому почалося алкогольне бродіння. Алкогольне вино призначалося не для пиття, а для дезінфекції ран, наприклад, ось як про це розповідається у притчі про доброго самарянина:

30. Ісус мовив, кажучи: Один чоловік спускався з Єрусалима до Єрихона й потрапив розбійникам у руки, що його обдерли й побили тяжко, і пішли геть, залишивши його півмертвого. 31. Випадково ішов якийсь священик тією дорогою, побачив він його, минув і пішов далі. 32. Так само й левіт прийшов на те місце. Глянув на нього і пройшов повз нього. 33. Але один самарянин, що був у дорозі, надійшов на нього і, побачивши його, змилосердився. 34. Приступив він до нього, перев’язав йому рани, полив їх вином і оливою, потім посадив його на свою худобу, привів до заїзду й доглянув його (Лука 10.30–34).

Відтак алкогольне вино не є символом Доброї новини, так само «старі бурдюки» не є символом Єрусалимського храму, а «старе вино» не є символом іудаїзму. Йдеться лише про те, що новий зміст потребує нової форми, адже зміст і форма мають перебувати в гармонійній цілісності.

Якою має бути молитва

Третє запитання Анатолія Висоти: (р. 20) “коли ж молитесь, не говоріть зайвого, як профани; гадають бо, що за своїм багатослів'ям будуть вислухані. ...Батько ваш небесний знає, чого вам треба, перш ніж ви просите в Нього”, суперечить рекомендації бути наполегливим і навіть настирливим, і надокучливим у молитві (р. 104). Ось ці слова:”...однак через його настирливість підведеться й дасть, скільки той потребує...”. Це зробить приятель, а тим паче Бог (в контексті). Яка наївність в тому, що Всемогутньому Богові набридне те настирливе стукання і грюкання у двері і він їх відчинить грішнику.

Тут відповідь проста: Молитва має бути лаконічною і цілеспрямованою (одна формула – одна мета), при цьому для її матеріалізації потрібна наполегливість. Саме так побудовані формули Живого Слова, реалізація яких відбувається шляхом багатократного повторення.

Зцілення безплідної смоківниці

Четверте запитання Анатолія Висоти: Мені жаль смоківниці без плоду. Вона не заслуговувала на прокляття (р. 120): “нехай ніхто повіки не їсть плоду з тебе!”, бо ще не настала їй пора плодоносити за природовідповідним законом Творця. Це, здається, єдине прокляття “засохнути” живій істоті, навіть рослині, яке ніби прорік Син Божий. Для підкреслення своєї могутності Йому можна було б перетворити у пісок хоч би придорожній камінь, об який спотикаються. Прокляття, як і залякування не властиві милосердному Ісусу Хресту, зате їх аж занадто роздає Єгова юдеїв.

Відповідь:

Відновлене оповідання про безплідну смоківницю наведене у книзі «Арійський Стандарт» (2014) в розділі «Спецоперація арійських брахманів»:  

У середу зранку, 21 березня, вийшовши з Витанії, Ісус звернув увагу на смоківницю (інжир): на відміну від інших дерев, на ній не було цвіту. Ісус вирішив підбадьорити учнів, продемонструвавши їм силу слова. Він благословив безплідну смоківницю: «Хай завжди в тебе буде багато плоду!»

У четвер, 22 березня починається шалене розгортання подій: «Проходивши ж тудою вранці наступного дня, вони поба­чили смоківницю, яка рясно зацвіла. Здивувавшись, учні говорили між собою: Як це смоківниця розквітла? Тоді Петро каже Йому: Учителю, дивися, смоківниця, яку Ти благословив, зацвіла! Ісус у відповідь сказав їм: Коли матимете віру й не завагаєтесь, зробите таке не тільки зі смоківницею. Майте віру бога. Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: двигнись і кинься в море, та не сумніва­тиметься у своїм серці, але віруватиме, що відбува­ється те, що каже, – буде йому так. Тому й кажу вам: коли молитесь і просите, віруйте, наче все вже отримали, і буде вам».

Це демонстративне відновлення плодючості смоківниці нади­х­нуло учнів і додало їм ще більше впевненості перед драма­тич­ними подіями, що чекали їх у Єрусалимі. Ісус укотре нага­дав учням про те, що Святий Дух має силу відроджувати життя.

Коли десять років тому я писав «Пшеницю без куколю», то ще не знав про супернахабну брехню – хуцпу, головну зброю дітей диявола. Це вдалося з’ясувати лише під час роботи над книгою «Арійський Стандарт» (2014), в якій детально розглянуто феномен хуцпи – хули проти Святого Духа.

Реконструювати первинний текст оповідання про безплідну смоківницю мені допоміг Андрій Пасічник, за що йому велика подяка від мене і усієї нашої громади.

Про задум написання ПБК

Анатолій Висока запитує: як і коли виник задум написати цю велику КНИГУ? Прошу відповісти!

Відповідь: Задум виник під час роботи над книгою «Арійський стандарт» (2004). Зокрема, мене зацікавила фраза «канонічного тексту» Євангелія: «Спасіння від іудеїв». Одні його пояснювали, що іудеї несуть спасіння, а інші, напр. англомовна «Біблія короля Якова», що треба спасатися від іудеїв, які несуть зло. Тобто протилежні трактування. Як же так?

Коли підняв коментарі з серйозної церковної літератури, то зі здивуванням прочитав, що багато місць Євангелія церква вважає вставками. Мене здивувало, як ці вставки можна вважати Святим Письмом?

Коли почав ходити по церковних книгарнях, то зрозумів для себе, що 90% цієї літератури – інформаційне сміття. З цього й почалося.     

Коли народиться Церква Івана

Анатолій Висока запитує: як бачиться автору створення ІВАНОВОЇ ЦЕРКВИ - як?, де?, коли?

Відповідь: Друзі, ми на цьому сайті творимо духовно-економічну державу-громаду Третій Гетьманат. Тобто ця нова формація одночасно є і духовною громадою (Церквою), і політичною організацією (державою) і діловою структурою (акціонерним товариством). Це і є Церква Івана. Водночас це нова нація, яку складають оновлені українці – арії. Радіймо!

Будуть нові запитання – пишіть у коментарях.

Хай Буде!

Наші інтереси: 

Пізнаємо мудрість предків, творимо новий світ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
5
Середнє: 5 (1 голос)

"90% відсотків церковної літератури-це інформаційне сміття"..в мене мороз по шкірі пішов,хоча давно це розумів.,просто не було якоїсь приблизної цифри..а тут 90 відсотків..бідні і нещасні наші люди-раби божі..Але,хто шукає той знайде..
Дякую пане Ігор за наполегливу працю..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Ігоре!
Це саме ті відповіді, які Ми задавали!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

І я дякую, друже Ігоре. Арсене, ти пишеш: Це саме ті відповіді, які Тобі задавали! Ми задавали ЗАПИТАННЯ.

Зображення користувача Явсе Світ.
5
Середнє: 5 (1 голос)

"90% відсотків церковної літератури-це інформаційне сміття"..в мене мороз по шкірі пішов,хоча давно це розумів.,просто не було якоїсь приблизної цифри..а тут 90 відсотків..бідні і нещасні наші люди-раби божі..Але,хто шукає той знайде..
Дякую пане Ігор за наполегливу працю..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

А як щодо "Пшениця без куколю" 2012 року? Коли буде надрукована?

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Влітку візьмусь за нове видання ПБК з врахуванням останніх досягнень.

Андрій Ясун каже:
А як щодо "Пшениця без куколю" 2012 року? Коли буде надрукована?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Аріохрестиянство - це релігія Гри. Йдеться про божественну Гру як радісне навчання - творення - вдосконалення себе і навколишнього простору.

Аріянський Рай - це місце, де відбувається Гра.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Василь Чумаченко сказав приблизно таке:
"- Раю поза життям не буває".

Миро Продум каже:
Аріянський Рай - це місце, де відбувається Гра.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Я про історію паралельної реальності нічого не знаю, але от не зрозумів, яке відношення до розп'яття Родоміра мають жиди?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як писав їхній поет "Смешались в кучу кони, люди..." Повний хаос, дика суміш правди, невігластва і вигадок. Цілком профанічний фільм. При бажанні можна було б спростувати кожну тезу. Можете й самі це зробити. Одне слово, інформаційне сміття.

Олег Подорожній каже:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Fnu1yDRDj2M" class="bb-url" rel="nofollow">Пане Ігорю, що Ви думаєте з приводу цього фільму?</a>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Яблуко знань чи роздору? Адам - Єва...З ребра? Це ж мати, яка виношує сім"я чоловіка, родить дітей...А Бог праведний, святий, люблячий...
Цікаво дізнатися чи то Адам сказав Єві, що шлях (п у т ь) до серця чоловіка лежить через шлунок чи хтось інший...
І... любляча жінка (коли в неї обмаль знань), а знання добуває чоловік (він же голова), забаганку чоловіка виконує до цих пір. Годує чоловіка. Кажуть, що найкращий кухар - чоловік. От і їсть, і їсть... І зовні став схожий на жінку (вагітну жінку). Але місія чоловіка інша... Арії...Орії...Атакуюча ментальність...Впорядковуюча, оборонна ментальність...Орії - велике, світле, сильне. Арії - радісне,швидке, легке...
Дійсно, хто в нижчих прсторах буття, то (знань про Всесвіт мало) для них головне матеріальне (одяг, їжа...). А, може, жовтий колір чари пов"язаний з серцем чи сонячним сплетінням, а не зі шлунком (підшлунковою залозою) ?
Мабуть, чоловік - від "чоло"- голова, а жінка - життя. Чоловік без тіла, то колобок. Котився, де йому заманеться... Так от, голову з тілом пов"язує шия. А як нема голови, або голова..., ( без Бога в голові), то й вертить(ся) шия як їй заманеться.
Бити чолом? Перед ким? Царем...? А хто б"є чолом і коли?! Перед жінкою чолом не б"ють, буває стають на коліна... Краще, коли на руках носять... А кого і коли на руках носять? Дитину, щоб Світ бачила і росла.
Курка чи яйце було спочатку? А спочатку було СЛОВО.
Яблуко знань чи спокуси? Читала, що чоловік здобуває знання, а жінка передає знання дітям. Може, в Едемському саду жінка зірвала плід знань Божих? Шукаю, де початок інформаційної війни... Чи то Єві хтось нашіптував, чи то Адаму, що те яблуко спокуси, а насправді то було яблуко знань... Бо навіщо Бог створив Людей? Чоловіка і Жінку? Всі ми діти Божі.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Ісус - праноїд. Так? І знову звертаюся до "Пшениці без куколю" (2006р)... Читаю Добру Новину , ст.120... "Наступного дня уранці, коли вони виходили з Витанії і верталися до міста, зголоднів Він."
Чи існує для праноїда поняття "зголоднів"? Якщо так, то чому? При яких обставинах це виникає? Ісус - це звичайно незвичайна Людина: Син Божий.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!