Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Програма відкладеної дії для "мрійників", відома як DACA, скасовується" , - міністр юстиції США

Категорія:

Виступаючи у вівторок, міністр юстиції США Джефф Сешнс оголосив про скасування «Програми відкладеної дії для прибулих до США дітей (DACA), встановленої президентським указом Барака Обами. Програма, дозволяла іммігрантам, незаконно ввезеним в країну в неповнолітньому віці, вчитися і працювати в США. За словами Сешнса, програма суперечить Конституції.

ssha.jpg

Міністр юстиції США Джефф Сешнс

Раніше у вівторок президент США Дональд Трамп заявив, що Конгрес повинен діяти, якщо хоче захистити від депортації 800 000 юних нелегальних іммігрантів, тим самим давши зрозуміти, що збирається скасувати програму.

«Конгрес, готуйся робити свою справу - DACA!» - написав президент у Twitter про програму, яка діяла протягом п'яти років і захищала дітей-нелегалів під назвою Deferred Action for Childhood Arrivals.

Юні іммігранти, що підпадають під дію програми, в більшості випадків в'їхали в США у віці до шести років - як правило, з Мексики і країн Центральної Америки. Вони відомі як «мрійники» (Dreamers). У більшості, вони не знають іншої батьківщини, крім Сполучених Штатів. Завдяки програмі захисту від депортації зараз вони навчаються, працюють або служать у збройних силах США.

Раніше в цьому році Трамп пообіцяв «проявити величезну доброту» при визначенні долі програми: «DACA для мене дуже складна тема ... Найчастіше мова йде про чудових дітей ... Їх привезли сюди ... Ми вирішимо питання з DACA милосердно ... тому що, знаєте, я обожнюю цих дітей. Я обожнюю дітей! У мене самого є діти і внуки».

За словами помічників президента, Конгресу буде дано півроку на вирішення цього питання.

У вівторок біля Білого дому запланований мітинг на підтримку DACA і людей, яких захищає програма. Демонстрації очікуються і в інших містах США.

Наші інтереси: 

Трамп виконує передвиборні обіцянки. Все повинно бути в межах Конституції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи