Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Про що говорили на конференції в Копенгагені, присвяченій війні в Україні

Категорія:

Високопоставлені посадовці з України, країн G7, Європейського Союзу й таких країн, як Бразилія, Індія, Саудівська Аравія, Південна Африка та Туреччина, зустрілися в суботу в Данії для переговорів. Китай був запрошений на переговори, але його представники не з’явилися.

23062701.jpg

Lars Lokke Rasmussen, Denmark's Foreign Minister

Зустріч у Копенгагені мала на меті обговорення висунутої пропозиції президента України Володимира Зеленського щодо «мирного саміту», щоб схвалити принципи, які буде покладено в основу врегулювання для припинення війни, повідомляє Reuters.

Українські та західні офіційні особи заявили, що Росія не братиме участь у саміті. Натомість вони прагнуть згуртувати широку антиукраїнську коаліцію, включно з великими країнами, які вирішили не надавати Україні військову допомогу чи не вводити санкції проти Росії для посилення дипломатичного тиску на москву.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Расмуссен заявив, що безладдя в Росії можуть переконати приєднатися більше країн. Він вважає, що Путін ослаблений і  сподівається, що це також може вплинути на готовність решти світу обговорювати післявоєнну ситуацію в Україні.

ФОРМУЛА МИРУ

Попри те, що тлом для переговорів став заколот в Росії, офіційні особи наголосили, що основна увага зосереджена на спробі знайти спільну мову для можливої формули миру, спираючись на план із 10 пунктів, окреслений Президентом Зеленським у листопаді минулого року.

"Виник загальний консенсус щодо того, що він має базуватися на принципах Статуту ООН, як-от територіальна цілісність і суверенітет. Чим ближче це до Статуту ООН і основоположних принципів міжнародного права, тим більша ймовірність, що врешті-решт усі зможуть підписати", — сказав високопоставлений чиновник Європейської комісії на умовах анонімності.

Україну на переговорах представляв глава Адміністрації Зеленського Андрій Єрмак. Він сказав німецьким журналістам, що Україна хоче, щоб мирне врегулювання ґрунтувалося на її пропозиціях, але відкрита до внеску інших:

"Ми готові слухати. Зрозуміло, що жодних територіальних компромісів не буде".

Зеленський запропонував провести «мирний саміт» у липні. Але чиновники сказали, що попереду ще багато роботи й, найімовірніше, він відбудеться пізніше.

Наразі не було узгоджено місце проведення саміту, але дипломати говорять, що було запропоновано Копенгаген.

Нагадаємо,

Наші інтереси: 

Ще одна конференція, присвячена війні в Україні, яку представляє Єрмак, насторожує. Не міністр закордонних справ, а Єрмак – голова офісу Президента. Хіба ця посада  передбачає міжнародні переговори на такі питання, як війна і мир? Він вже проводив переговори в Омані.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Досі Єрмак завалив усі справи, за які брався, а він береться за все, до чого дотягнеться. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Досі Єрмак завалив усі справи, за які брався, а він береться за все, до чого дотягнеться. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Інформація про цю конференцію від Тараса Чорновола є найбільш адекватною оцінкою ....
https://www.youtube.com/watch?v=up2D0pJdB64