Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Православні чухраїнці московського патріархату

Категорія:

Світ:

Почну з доброї православної новини: урядовці дослухалися до нашої критики й таки звільнили захисницю Московського патріархату Олену Богдан з посади Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті! Отож, назагал видається, що хоча й черепашачими кроками, але країна очищається від згубного та шкідливого впливу російської православної церкви ВІЙНИ імені кіріла-путіна.

22072704.jpg

Фото: AP nuotr

Про це у своєму дописі на Фейсбук пише Микола Томенко і зауважує:

Проте в цій історії є одна незбагненна річ доволі численна паства з українців, які досі ходять у московську церкву, платять гроші московським попам під час війни з російською ордою вбивць, ґвалтівників і мародерів, але НЕ ЗНАЮТЬ, що це МОСКОВСЬКА ЦЕРКВА?!

Звертаю увагу на соціологічне дослідження КМІС від 6-20 липня 2022 року. Прихильників УПЦ МП там лишень 4 відсотки. Однак, аж 14 відсотків респондентів сказали, що не знають конфесійної належності церкви, до якої вони ходять. Як свідчить практика, в більшості ці 14 відсотків де-факто ПІДТРИМУЮТЬ своїми діями та грошима саме МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ?!

4 відсотки фанатів «кононической церкви московського патріархату» це наші світоглядні опоненти, щоб не написати вороги, а от вищезгадані 14 відсотків «корисні ідіоти московського патріархату» або, як сказав би наш знаменитий письменник Остап ВИШНЯ,  ЧУХРАЇНЦІ!

Нагадаю, що в 1926 році Остап Вишня видав своїх «ЧУХРАЇНЦІВ», де добродушно висміяв деякі традиційно-негативні вади характеру українців: «Мали чухраїнці цілих аж п‘ять глибоко національних рис. Ці риси настільки були для них характерні, що, коли б котрийсь із них загубився в мільйоновій юрбі собі подібних істот, кожний, хто хоч недовго жив серед чухраїнців, вгадає: це чухраїнець. І ніколи не помилиться… Риси ці, як на ту старовинну термінологію, звалися так:
1. Якби ж знаття?
2. Забув.
3. Спізнивсь.
4. Якось то воно буде!
5. Я так і знав».

От і нині щиро прагну переконати наших рідних співвітчизників православних ЧУХРАЇНЦІВ та раджу їм нарешті поцікавитися: а чи не до церкви ВІЙНИ імені кіріла-путіна вони випадково носять свої гроші та у московських попів…просять про перемогу і мир для України? Настав час нарешті визначитися, щоб знову не хапатися за голову із вже історично-традиційним чухраїнським вигуком: ЯКБИ Ж БУЛО ЗНАТТЯ!

П.С. Також принагідно нагадаю урядовцям, що із нашого плану щодо ЗАКОННОГО шляху очищення України від «руського міра» залишилася ще низка важливих пунктів, зокрема, звільнення керівництва Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», які досі самовіддано захищають МОСКОВСЬКИХ попів у нашій УКРАЇНСЬКІЙ Лаврі.

Принагідно нагадаю, що політики України десятиліттями після того, як Україна стала незалежною державою, сприяли московському патріархату. Навіть у приміщенні комітету Верховної ради України відкрили церкву Московського патріархату!

Наведу деякі наші публікації 2003-2009 рр, коли ми били на сполох щодо загрози церков та попів МП:

Чому влада так любить УПЦ Московського Патріархату?

Московський Патріархат не має права на Україну

Путін проговорився: ніякої УПЦ (МП) не існує. Є РПЦ в Україні

Візит Московського Патріарха є експортом неосталінізму в Україну

«Московскоє православіє» (інквізитори у рясах)

Також прочитайте про бізнесмена від Бога (главу Києво-Печерської лаври), якого називали Пашею-мерседесом. У січні 2014 року він запевнив тодішнього президента України Віктора Януковича у своїй підтримці.  Це було 22 січня 2014 року, після ухвалення Верховною Радою ганебних законів 16 січня, після початку коктейлів молотова на Грушевського 19 січня! І цей кадр правив Києво-Печерською Лаврою аж до тепер! За президентства Порошенка його ніхто не чіпав. Чому? здогадайтеся самі, це нескладно.

Наші інтереси: 

Почати аналізувати не тільки згубний вплив Московського патріархату на українців, але й думати, чи українська православна церква все робить правильно і не опускає своїх вірян у простір страждань. Маркер – раби Божі чи діти Божі. Чи займається церква тим, чим має займатися, чи церква є просто бізнесом? Читайте публікацію 2013 року Церква як бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи