Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Порошенко підписав закон, що дає змогу присвоїти звання Героя України іноземцям

Категорія:

Світ:

Законом дозволяється посмертне присвоєння звання Героя України іноземцям, нагородженим орденом Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідні зміни внесені в закон "Про державні нагороди України".

"Законом встановлюється, що звання Герой України як виняток може бути присвоєно посмертно іноземцю, нагородженому орденом Героїв Небесної Сотні, за здійснення визначного геройського вчинку, пов’язаного з обстоюванням конституційних принципів демократії, прав і свобод людини під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року)", – повідомляється на офіційному сайті Президента.

«Україна вдячна і завжди пам’ятатиме подвиг Героїв Небесної Сотні, що віддали найцінніше – своє життя. Віддали його не тільки за свободу нашої держави, але і за те, щоб зберегти демократію і свободу в усій Європі і в усьому світі», – зазначив Президент. Петро Порошенко наголосив, що в цій боротьбі пліч-о-пліч з українцями стояли і громадяни інших країн.

Глава держави додав, що завдяки їхній самопожертві ми живемо і маємо унікальний шанс змінити країну на краще, і не повинні його змарнувати. «На свій великий подвиг Небесна Сотня йшла свідомо і без жодного страху, так само як і сьогодні українські Герої боронять нашу державу від російського агресора на Донбасі. Вони боронять право України бути справді незалежною, успішною європейською державою», - зазначив Петро Порошенко.

Наші інтереси: 

Дружні українцям нації будуть ще більш прихильними до боротьби України проти споконвічного ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи