Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Помпео: Народ України має знати, що Америка його підтримує

Сполучені Штати підтримують президента України Володимира Зеленського у його прагненні викорінити корупцію. Адміністрація США Дональда Трампа зробила для України більше, ніж попередня адміністрація демократів, яка відмовилася надати оборонні військові системи у розпал війни на Донбасі.

pompeo.jpg

Фото: державний секретар США Майк Помпео (Wikipedia)

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, передає Голос Америки.

Коментуючи розслідування, що проводять комітети Палати представників Конгресу США в рамках імпічменту президента, Помпео розкритикував конгресменів за надмірну втаємниченість і, зокрема, поскаржився, що Держдеп не отримав доступу до сетнограм свідчень американських дипломатів в Конгресі, що відбулись цього місяця.

"Ми втілюємо важливу стратегію щодо України. Народ України має знати, що Америка його підтримує", - наголосив Помпео відповідаючи на питання журналістки Лілі Ву з KAKE-TV.

"Попередня адміністрація відмовлялась надавати оборонні військові системи народу України, залишаючи їх незахищеними перед російськими силами, які захопили Крим та Донбас на південному сході України. Ця адміністрація це змінила.

У них новий лідер – пан Зеленський і ми дуже сподіваємось, що корупцію, яка давно шкодить українській економіці, буде викорінено за його керівництва і що ми зможемо знайти шлях до зменшення конфлікту і щоб дали можливість гордому народу України розкрити свій потенціал".

«Росіяни зайшли на Донбас за часів президентства Обами. Ця адміністрація США це змінила і надає підтримку Україні та Зеленському у подоланні корупції», — сказав він.

За словами держсекретаря, потужна, безпечна та менш корумпована Україна — це добре не лише для українців, а й для Європи і це стримує загрози, які надходять з Росії.

 

Наші інтереси: 

Республіканська адміністрація США підтримує Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи