Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща і Україна хочуть будувати власні гелікоптери

Глава Міністерства національної оборони Польщі Антоні Мацєревич в ефірі телеканалу TV Trwam заявив, що вже тривають переговори з українськими виробниками, повідомляє "Польське радіо".

Це була б зовсім нова конструкція, але створена на основі потенціалу окремих країн – наголосив міністр національної оборони Польщі, кажучи про можливість виробництва польсько-українського вертольота для армії.

"Польська армія потребує вертольотів. Особливо, беручи до уваги те, що відбувається на сході Польщі, що відбувається на східному фланзі НАТО. Звідти дійсно надходять дедалі тривожніші бурмотіння", – сказав міністр Мацєревич і підкреслив теж, що тривають переговори з українськими виробниками.

За словами міністра, нічого не стоїть на заваді, щоб "Польща і Україна не стали разом виробляти центральноєвропейський гелікоптер".

"Це був би абсолютно новий дизайн, але на основі потенціалу окремих країн. Відомо, що українці мають дуже добрі двигуни, що виробляються на "Мотор Січ". Ми, в свою чергу, маємо можливість створювати складові оболонки, і так далі", – говорив керівник відомства оборони.

"Існують різні можливості, які, разом зібрані, можуть дати дуже цікавий продукт, як для польських, так й інших країн Центральної Європи", – додав міністр Мацєревич.

Нагадаємо, що Польща та Україна співпрацюватимуть у оборонній і космічній галузях: вже підписана відповідна угодна. 

 

Наші інтереси: 

Гарний приклад взаємодоповнюваності економік країн Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи