Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 11

Перший судовий процес щодо травм, пов’язаних із ковідною вакциною, спрямований проти уряду США та гігантів соцмереж

Категорія:

П'ятеро людей, які постраждали від вакцин проти COVID-19, а також батько, чий 16-річний син помер від зупинки серця, спричиненої вакциною, подали позов до суду на адміністрацію Байдена та вищих посадових осіб системи охорони здоров'я США за ймовірну змову з компаніями соціальних мереж з метою цензури їхніх історій.

23052501.jpg

Бріанн Дрессен і Роберт Кеннеді молодший
Бріанн Дрессен і Роберт Кеннеді молодший

У позові стверджують, що уряд США вступив у змову з компаніями соціальних мереж, щоб піддавати їх цензурі, коли вони публікували історії про свій особистий досвід травмування від вакцин, – пише The Defender.

Серед відповідачів – президент Байден та високопосадовці Білого дому, Центр з контролю та профілактики захворювань та Міністерство внутрішньої безпеки США.

Бріанн Дрессен (Brianne Dressen), яка зазнала серйозної нервової шкоди після вакцинації проти COVID-19 вакциною компанії AstraZeneca, є однією з позивачів у судовому процесі. Вона – вихователька дошкільного навчального закладу з Саратога-Спрінгс, штат Юта, зголосилася взяти участь у клінічному випробуванні вакцини проти COVID-19 компанії AstraZeneca. Тепер, за її словами, вона є "побічним наслідком пандемії".

Дрессен є співголовою React19, "науково обґрунтованої некомерційної організації, яка пропонує фінансову, фізичну та емоційну підтримку тим, хто страждає від довготривалих побічних ефектів вакцини проти COVID-19 у всьому світі".

Після щеплення вакциною AstraZeneca Дрессен відчула значні побічні ефекти, включаючи подвоєння і розмитість зору, підвищену чутливість до звуку і світла, коливання серцевого ритму і кров'яного тиску, а також сильне затуманення свідомості, які з часом погіршилися.

За її словами, Facebook, YouTube, TikTok, GoFundMe, Reddit та Instagram видалили контент, який вона розмістила про свої травми. Досвід позивачів щодо цензури – "блідий у порівнянні з тисячами американців, які пережили те ж саме".

"Нема нічого страшнішого, ніж простягнути руку допомоги, а за це тебе змусили замовкнути, – сказала Дрессен в інтерв'ю "The Defender". – "Це було так само страшно, як і сама реакція на вакцину".

"Наші конституційні свободи повинні бути захищені, незалежно від того, перебуваємо ми в умовах надзвичайної ситуації чи ні", – додала вона.

Дрессен, яка зараз відчуває "постійну непрацездатність" зі "злетами й падіннями", сказала, що вона та інші позивачі "не ведуть цю боротьбу за обраних", а борються від імені "десятків тисяч людей, які зазнають такої ж цензури".

Новий альянс за громадянські свободи (NCLA) подав позов від імені Дрессен та інших позивачів, серед яких Крісті Доббс, Ніккі Холланд, Сюзанна Ньюелл і Ернест Рамірес.

Усі вони, окрім Раміреса, отримали травми, пов'язані з вакцинацією проти COVID-19. Рамірес отримав вакцину Moderna без жодних побічних ефектів, але його 16-річний син помер від індукованої вакцини – його серце зупинилося через п'ять днів після вакцинації вакциною Pfizer.

Ньюелл – колишня тріатлоністка з Сент-Пола, штат Міннесота. У неї після введення вакцини діагностували аутоімунне захворювання, і тепер вона пересувається за допомогою ходунків або палиці.

Згідно зі скаргою, позивачі зазнали "жорсткої та постійної цензури" на платформах соціальних мереж, включаючи Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, TikTok і GoFundMe, "коли вони намагалися поділитися "своїм особистим досвідом після того, як їм або їхнім близьким було завдано медичної шкоди після введення вакцини".

Наприклад, TikTok неодноразово видаляв відеопости Холланд, в яких вона ділилася особистим досвідом, пов'язаним з травмами, отриманими від вакцини проти COVID-19, і процесом одужання. TikTok заявив, що ці відео порушують "Правила спільноти" щодо розміщення "насильницького та графічного контенту", а також щодо "цілісності та достовірності".

У скарзі йдеться: "Цей випадок кидає виклик урядовій програмі масової цензури та шокуючій ролі, яку вона відігравала (і продовжує відігравати) у забезпеченні придушення небажаних точок зору, які вважаються загрозою для її порядку денного. Ця широкомасштабна цензурна кампанія задіяла зусилля безлічі федеральних агентств і урядових структур (в тому числі в самому Білому домі), щоб спрямовувати, примушувати та, зрештою, співпрацювати з платформами соціальних мереж, щоб цензурувати, приглушати та позначати як "дезінформація" висловлювання, що суперечать бажаному для уряду наративу, в тому числі й ті, які уряд відкрито визнає правдивими", – зазначає Кім Мак-Розенсен.

Кім Мак Розенберг, позаштатний головний юрисконсульт організації "Захист здоров'я дітей" (CHD), зазначила, що новий позов є важливим, оскільки він знаходиться "на перетині" питань про шкоду, завдану вакциною проти COVID-19, і про цензуру у зв'язку з COVID-19.

"У цій скарзі стверджується, як і в інших випадках, про масовану програму цензури з метою контролю наративу та просування урядової пропаганди COVID-19", – сказала Мак Розенберг в інтерв'ю The Defender і додала:

"Замовчування тих, хто постраждав, подібно до позивачів в цій справі, від того самого продукту, який просуває, а в деяких випадках і санкціонує уряд, є особливо кричущим і завдає подальшої, хоча й іншої шкоди цим особам, чиї права, передбачені Першою поправкою, також були порушені. Щобільше, цензурування цих постраждалих осіб завдає шкоди суспільству, позбавляючи його важливої інформації та дискусії з цих питань".

У травні 2022 року штати Міссурі та Луїзіана подали історичний позов проти високопосадовців адміністрації Байдена за нібито змову з гігантами соціальних мереж з метою придушення свободи слова на такі теми, як COVID-19 та безпека виборів.

Колишній генеральний прокурор штату Міссурі Ерік Шмітт, який зараз є сенатором штату, стверджує, що адміністрація Байдена очолила "найбільшу операцію з цензури висловлювань в новітній історії", працюючи з компаніями соціальних мереж з метою придушення і цензури інформації, яка пізніше була визнана правдивою".

У березні Роберт Ф. Кеннеді-молодший і CHD подали колективний позов проти Байдена, д-ра Ентоні Фаучі та інших високопосадовців адміністрації та федеральних агентств, стверджуючи, що вони "вели систематичну, узгоджену кампанію", щоб змусити три найбільші соціальні мережі країни цензурувати захищену конституцією мову, включаючи факти та думки про вакцини проти COVID-19.

Коментуючи новий позов, Пеггі Літтл, старший юрисконсульт NCLA, зазначила у своїй заяві:

"Американці, які постраждали від експериментальних вакцин проти Covid, були витіснені з платформи, змушені замовкнути, придушені, дискредитовані та скасовані власним урядом за те, що вони просто зверталися до інших, щоб поділитися та отримати інформацію, критично важливу для їхнього фізичного та психічного благополуччя.

Урядові суб'єкти залякували, погрожували й примушували соціальні медіакомпанії позбавляти цих позивачів їхніх прав на свободу слова, передбачених Першою поправкою до Конституції. Придушення критичних висловлювань на адресу уряду тими самими державними суб'єктами, які санкціонували вакцину, викликає жах.

Позов NCLA має на меті відновити громадянські свободи цих позивачів та вільний потік інформації, гарантований Першою поправкою для всіх американців. Ми ніколи більше не повинні втрачати наші конституційні орієнтири під час пандемії.

Кейсі Норман, один з адвокатів NCLA, який представляє інтереси Дрессен та інших позивачів, погодився з ним. Він сказав, що уряд стверджує, що придушує "так звану дезінформацію" заради "громадської безпеки та добробуту".

"На щастя, Перша поправка говорить про інше: уряд не має права ні цензурувати наших клієнтів, ні спонукати до цього інших", – зазначив адвокат.


А що відбулося? Аналітика за гарячими слідами (відеозапис від 10 серп. 2021 року):

 

Наші інтереси: 

Пам'ятаємо про брутальну аферу і масовану психологічну атаку, яку нам завдавали психопати під прикриттям "турботи про здоров'я". Вони намагаються тихо зам'яти все, що накоїли, але США як держава юристів буде нагадувати своїми позовами знову і знову про їхні злодіяння.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи