Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Один з найбільших банків України опинився у санкційному списку США

Вашингтон розширив санкції у зв´язку з анексією Криму. Штрафні заходи поширили, зокрема, на тих, хто допомагав фігурантамсписку обходити санкції. Серед "новачків" у списку один з найбільших банків України.

США розширили санкції проти осіб і компаній, які підривають суверенітет і територіальну цілісність України. Санкційний список поповнили, зокрема, партнери російського мільярдера та друга російського президента Геннадія Тимченка, кримські оператори портів та колишні українські чиновники. Про це повідомляє міністерство фінансів США у четвер, 30 липня.

До "чорного списку" увійшла низка фінансових установ, зокрема, один з найбільших банків України - "Промінвестбанк". Ця фінансова установа належить російському державному "Внешекономбанку", який ще з минулого року підпадає під секторальні санкції США.

До оновленого списку також включено , зокрема, екс-голову адміністрації президента України Андрія Клюєва, колишнього українського олігарха Сергія Курченка та сина екс-президента України Олександра Януковича.

Вашингтон застосував санкції проти восьми підприємтв та осіб, які підтримували Геннадія Тимченка, проти якого вже діють штрафні заходи. Крім того, штрафні заходи запроваджуються проти двох структур, які надавали підтримку Борису Ротенбергу - російському бізнемену та другу Володимира Путіна.

Викриті схеми

Управління з контролю за іноземними активами США розробило "Консультаційну довідку щодо кримських санкцій", яка також опублікована на сайті міністерства фінансів. Документ має на меті "описати деякі схеми, які використовувалися для того, щоб обійти або уникнути санкції Сполучених Штатів, пов’язані з Кримом". Американське відомство зафіксувало, що під час здійснення фінансових транзакцій деякі фізичні або юридичні особи зуміли знайти спосіб, у який їм вдалося замовчувати певну інформацію, необхідну для здійснення платежу. Наприклад, кримську адресу платника чи одержувача платежу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи