Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новий керівник МВФ пророкує Україні стрімке економічне зростання і заохочує до реформ

Україна здатна прискорити економічне зростання до 5-6% на рік, якщо проведе низку реформ і досягне успіхів у боротьбі з корупцією, вважає тимчасовий виконувач обов’язків директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон. 

19070401.jpg

David Lipton. Photo: Getty images

На його думку, Україна може отримати нову бізнес-модель із кращими інституціями, конкурентний на європейському ринку приватний сектор економіки та гідний рівень життя, пише ТСН.

Ліптон вважає, що людські ресурси для цього у держави є, а от чого бракує – це капіталів і технологій.

Однак головним на шляху успіху в.о. керівника МВФ вважає чітке зобов’язання офіційного Києва втілити в життя необхідні реформи. 

Ліптон дав зрозуміти, що курс на зміни разом із подоланням корупції відкриють Україні шлях до прискореного економічного зростання.

"Саме зараз настав момент вибору – з новою адміністрацією, а незабаром і з вашим парламентом. Для України цілком можливо завдяки низці виразних і керованих реформ прискорити зростання співвідношення з рівнем життя в Західній Європі", - заявив він. 

Порівнюючи ситуацію в Україні та Польщі зразка 2000-х, перший заступник директора-розпорядника МВФ вказав на те, що тоді в польську економіку теж складно було залучити інвесторів. "Однак кілька чітких кроків допомогли змінити цю ситуацію, а саме – будівництво інфраструктури і встановлення правового поля, де контракт – це контракт", - зазначив Ліптон. 

63-річна Крістін Лагард склала з себе повноваження директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду. Обов’язки керівника відтепер виконуватиме перший заступник директора американець Девід Ліптон. 

Наші інтереси: 

Продовження співпраці з МВФ передбачає продовження реформ. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи