Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нове місце. Контейнери для вживаного одягу, «Соціальна комора»

У Львові побільшало місць, куди можна принести одяг та взуття, які вам вже непотрібні, але можуть придатися комусь іншому.

Контейнери від «Оселі»

Спільнота взаємодопомоги «Оселя» розмістила у місті два спеціальних контейнери для вживаного одягу та взуття, які запрацюють вже 6 листопада. Один з контейнерів знаходиться біля Музею ідей на вул. Валовій, 18а, другий – біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

Одяг, який львів’яни залишатимуть в контейнерах, в організації сортуватимуть, розповіли «Закупам» в «Оселі». Зовсім непридатний для носіння віддадуть на утилізацію, а придатний для вжитку одяг роздаватимуть людям з Осередку підтримки безпритульних або ж продаватимуть у благодійній крамничці. Гроші від продажу використовуються для соціальних проектів організації – роздачі їжі для безпритульних людей та купівлі гігієнічних засобів для Осередку підтримки, куди безпритульні приходять, аби помитись та попрати свій одяг.

Від вандалів контейнери захищають колодки, а сам контейнер зроблений таким чином, щоб вкинути туди речі можна було, а вийняти з нього – ні. В «Оселі» лише просять городян бути свідомими і не кидати до контейнерів побутове сміття.

За кошти, отримані від Фонду Генрі Ноуена, виготовили 3 контейнери. Зараз в «Оселі» міркують, куди поставити третій контейнер. Якщо проект буде успішним, то організатори розраховують отримати кошти на ще 3 контейнери.

«Соціальна комора»

Сихівчани також можуть принести зайвий одяг та взуття за адресою: вул. Зубрівська, 9 (другий поверх). Там знаходиться Сихівське відділення Львівського міського центру соціальних служб, який спільно із Центром опіки сиріт започаткував проект «Соціальна комора». Засновники проекту допомагають сім’ям, які опинились у скруті. Зокрема, зараз активно збирають теплий одяг для дітей з бідних родин.

Найбільше в «Соціальній коморі» зараз потребують взуття та дитячого одягу, повідомили «Закупам» у сихівському відділі соціальної роботи. Але приносити можна будь-який одяг, головне, аби чистий і придатний для вжитку. Речі приймають з 8:30 до 18:30, а дізнатись більше інформації можна за телефоном: 221-77-21.

Нові місця збору вживаного одягу


Переглянути Місця збору вживаного одягу та взуття на карті більшого розміру

Більше місць для вживаних, але ще придатних для вжитку речей шукайте тут.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Львів
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи