Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Просто так. Куди віддати непотрібні речі

Під час міжсезонної ревізії гардеробу можна несподівано для себе знайти зниклі безвісти мешти чи улюблену блузку. Та частіше знаходимо в шафі купу непотрібних вже речей, які й викинути шкода, але й залишати немає сенсу. «Закупи» знають, що з тим добром робити.

Раніше «Закупи» вже писали про онлайн-барахолки, де можна продати зайві в господарстві речі (або ж придбати необхідні). Але процес продажу може затягнутись, тож якщо ви хочете якнайшвидше позбутися непотрібних речей, а заразом і зробити добру справу, ось перелік організацій, де залюбки візьмуть те, що вам вже не потрібно.

1. Банк речей Товариства Червоного Хреста

У Львові діє наразі один банк речей при Товаристві Червоного Хреста, куди можна віднести непотрібний одяг. Але в організації просять не нести їм відверте лахміття, місце якого на смітнику. Перш ніж віддати речі до Банку речей, їх потрібно попрати і поремонтувати.

Найбільш потрібними речами, кажуть в Товаристві Червоного Хреста, є штани, сорочки, спортивні костюми, тренувальні штани та взуття для чоловіків, сукні, спідниці, штани, светри та взуття – для жінок та дітей. Вечірні сукні чи пеньюари краще не приносити, бо безпритульним та нужденним, що звертаються до Червоного хреста за допомогою, вони навряд чи знадобляться.

Речі можна приносити за адресою:

Банк речей
вул. Героїв УПА,78

Телефон:
(032) 239-32-91

Відчинено:
Пн, Ср, Пт 10:00-13:00

2. Спільнота взаємодопомоги «Оселя»

В «Оселю» можна віддати не лише одяг, а й меблі, побутову техніку та предмети домашнього вжитку. Тут приймають і поламані речі чи меблі, які силами членів спільноти ремонтують і використовують в побуті або ж продають.

Речі можна приносити за такими адресами:

Головний осередок спільноти:
Львів-Винники, вул. Франка, 69

Благодійна крамничка «Оселі»:
Львів-Винники, вул. Франка, 46

Майстерня добрих справ:
Угорська, 2

Сквер біля Порохової вежі (щочетверга з 14:00 до 15:00)

Телефон:
(032) 296-33-03

E-mail: [email protected]

«Оселя» також може самостійно забрати габаритні речі, якщо у вас немає можливості їх привезти – вантажівка спільноти щодня їздить на виклики городян, потрібно лише заздалегідь домовитись телефоном.

Для тих, кому на Угорську, 2 їхати далеко, «Оселя» розмістила у Львові контейнери для збору одягу та взуття. Таких по місту є вже п’ять:

  • біля Музею ідей (вул. Валова, 18)
  • біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці (просп. Червоної Калини)
  • біля Церкви Вознесіння Господнього (вул. Широка, 81а, біля входу)
  • біля Церкви Святих Володимира і Ольги (вул. Симоненка, 5, біля входу)
  • на автозаправці ОККО (вул. Дж. Вашингтона, 12)

Туди можна покласти одяг, взуття та книжки. Якщо речі будуть непридатні для подальшого використання, їх віддадуть на утилізацію, якщо ж одяг та взуття ще можна носити – безпритульним чи у благодійну крамничку.

3. «Соціальна комора»

Сихівчани також можуть принести зайвий одяг та взуття за адресою: вул. Зубрівська, 9 (другий поверх). Там знаходиться Сихівське відділення Львівського міського центру соціальних служб, який спільно із Центром опіки сиріт започаткував проект «Соціальна комора». Засновники проекту допомагають сім’ям, які опинились у скруті.

Приносити можна будь-який одяг та взуття – для дітей та дорослих. Головне – аби був чистий і придатний для вжитку.

Речі приймають з 8:30 до 18:30, а дізнатись більше інформації можна за телефоном: 221-77-21.

4. Барахолка на львівському форумі «Дівочі посиденьки»

В рубриці «Барахолка», яка за останні кілька років стала дуже популярною, є окрема гілка «Барахолка відкриває серця». Тут можна продати непотрібну річ, а гроші віддати на благодійність.

5. Карітас

Карітас опікується дітьми з проблемних родин та дітьми, що живуть на вулиці.

Офіс Карітасу у Львові знаходиться за адресою:  вул. Листопадового Чину, 12/8-а.

Але перш ніж нести речі, краще зателефонувати і дізнатись, чи будуть вони доречними: (0322) 72-08-44.

6. Інтернет для незрячих

Якщо у вас на шафі припадає пилом старий комп’ютер, ще робочий, але надто повільний, йому можна знайти нового господаря. Старі комп’ютери обладнують спеціальними програмами і передають незрячим львів’янам, аби ті мали зв’язок із світом через інтернет.

Комп’ютери можна привозити за адресою: вул. Городоцька, 81 (обласний осередок ВГО “Українська спілка інвалідів”). Подробиці дізнавайтесь у виконавчого директора осередку Оксани Потимко за телефоном (050) 02-45-464.

7. Центральна міська бібліотека для дорослих

Комп’ютери або запчастини та аксесуари до них (мишки, клавіатури, монітори тощо) радо візьмуть і у ЦМБ ім. Лесі Українки.

Комп’ютери можна привезти за адресою: вул. Мулярська, 2а або ж домовитись телефоном (297-50-17), чи мейлом ([email protected]), чи через сторінку бібліотеки у Facebook про те, коли й де працівники закладу можуть забрати техніку.

8. Притулок «Милосердя»

Якщо у вас є старі ковдри чи коцики, шуби чи пальта які людям вже не послужать, не поспішайте їх викидати – в притулку для тварин з такого секонд-хенду роблять підстилки для собак.

Притулок знаходиться за адресою: с. Брюховичі, вул. Незалежності України, 58.

Приймальні години у притулку: 18:00-19:00 у будні дні, 17:00-19:00 – у вихідні.

Волонтери притулку просять благодійників телефонувати перед візитом: 243-41-53.

9. Осередок допомоги вагітним у кризових ситуаціях

Сюди можете принести вживаний дитячий одяг та одяг для вагітних. Координатори осередку просять не приносити дитячих візків, бо їх ніде тримати.

Адреса: вул. Широка, 81а, ОВД «Надія» (3 поверх, Школа сім’ї)

Благодійників просять попередньо зателефонувати: (067) 609-50-49 або (067) 391-45-36.

Карта місць, куди можна віддати непотрібні речі:


Переглянути Карта благодійних організацій на карті більшого розміру

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Львів
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи