Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 12

В добрі руки. 10 онлайн-майданчиків, де продають вживані речі

Американський журнал Time свого часу опублікував перелік речей, котрі, на думку редакції, краще купувати вживаними, а не новими. І не лише, аби зекономити. Купуючи вживані, але ще добротні речі, ми менше шкоди завдаємо довкіллю, переконані у Time.

Редакція “Закупів” теж не байдужа до стану довкілля, тож ми склали список з 10 онлайн-барахолок, де львів’яни продають вже не потрібні їм речі.

1. Аукро

Аукро — це такий собі український Ebay, тільки меншого розміру. Він дуже схожий на справжню українську барахолку — в одному кутку продають китайський ширвжиток мало не гуртовими партіями, в іншому – старі книжки, одяг, техніку чи антикваріат. На Аукро добре організований пошук — якщо ви шукаєте вживані меблі від продавців зі Львова, сайт запропонує вам саме ці позиції і не показуватиме оголошення, приміром, продавців нових італійських меблів з Києва.

 

 

 

 

 

2. Slando

Не менш популярний ресурс, котрий працює за принципом газети безкоштовних оголошень, а не аукціону. Тут не потрібно чекати, доки завершиться аукціон з продажу тієї речі, яку ви собі обрали. Як і Аукро, Slando має зручну систему пошуку.

На пошуковій панелі сайту є цікава опція – “віддам задарма”. Львів’яни виявились не надто щедрими — задарма готові віддати лише численних котиків та песиків, крім живності нам трапилось ще безкоштовне розкладне ліжко в поганому стані та кілька дитячих вдяганок, продавці яких,  напевно, втратили надію виручити за свій крам хоч якісь гроші.

Торік Slando об’єднався зі своїм найбільшим конкурентом – Emarket’ом.

 

3. Torg

Конкурент Slando, який ще зберігає незалежність. Але товару від львівських продавців тут на порядок менше. Цьому існує просте пояснення — оголошення про продаж речі безкоштовно перебуває на сайті лише місяць. Якщо за місяць товар не продався, продавцю доведеться платити за розміщення оголошення. З одного боку, продати річ за місяць не завжди реально, з іншого — покупцям не доводиться постійно переглядати одні й ті ж оголошення, як на Slando.

 

 

 

 

 

4. Ваш магазин

Популярна львівська газета оголошень “Ваш магазин” має і онлайн-представництво. За останній час ресурс став кращим – тут з’явилась можливість додавати фото до оголошення, відтак покупцям немає потреби гадати, як виглядає, скажімо, «столик журнальний, колір – вільха».

Окрім дошки оголошень, на сайті є ще форум, де можна потеревенити, якщо втомились від онлайн-закупів.

 

 

5. OLX

Ще одна дошка безкоштовних оголошень, але на цей раз з погано організованим пошуком. Якщо ви шукаєте вживані шафи, то доведеться переглянути усі товари, що представлені у розділі “Житло-Сад-Меблі”.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Kidstaff

Сайт, що спеціалізується на торгівлі дитячими речами. Тут можна знайти ще й одяг та товари для дому, але найбільший вибір все ж товарів для дітей. Популярність сайт здобув передовсім завдяки групам спільних закупівель різного краму.

На сайті не дуже зручний пошук – неможливо виокремити товари, продавці яких знаходяться у Львові, із загального переліку товарів.

Ще один, схожий на Kidstaff, ресурс — Клумба. Але він має ті ж недоліки – відсортувати продавців за місцем перебування неможливо.

 

 

 

7. Дівочі посиденьки

Барахолка на одному з найпопулярніших львівських жіночих форумів. Створена, аби учасниці форуму могли швидко продати непотрібні речі своїм онлайн-подругам.

Переважно продають дитячі речі та жіночий одяг і аксесуари. Аби придбати вподобану річ, доведеться зареєструватись на форумі.

 

 

 

 

 

 

8. Malecha

Малеча — один з найбільших батьківських форумів, тож нескладно здогадатись, які речі продають у відповідному розділі. Варто також мати на увазі, що на форумі спілкуються батьки з різних міст, тож не всі виставлені на продаж речі зі Львова.

 

 

 

 

 

 

 

9. Facebook-барахолки

fasebook-baraholkaУ соцмережі існує дві основні спільноти, де львів’яни можуть обміняти непотрібні їм речі на гроші або інші речі, більш потрібні – «Візьму-віддам. Барахолка для своїх» і трохи молодша «Барахолка для своїх». Початкова ідея обидвох барахолок полягала в тому, аби речі там продавали за ціною нижчою, ніж на «Аукро» чи Slando. Хоч продавці не завжди дотримуються цього принципу, але уважні учасники спільнот не уникають можливості зробити зауваження особливо жадібним продавцям.

Спільноти-барахолки існують і в іншій популярній соцмережі – «ВКонтакті». Але знайти там добре модеровану барахолку «Закупам» не вдалося – більшість з них з часом перетворюються у звалища спаму або однотипних пропозицій китайського дріб’язку від одних і тих самих продавців.

 

10. Deshevshe

Онлайн-магазин Deshevshe теж має свою барахолку. Її асортимент перегукується з асортиментом самого магазину — переважно це техніка, але вживана. Та знов таки, вичленити на сайті пропозиції продавців зі Львова неможливо, і це незручно.

 

 

 

 

 

 

Хоч місць, де продають вживані речі, чимало (крім згаданих вище існують й інші, спеціалізовані або ж менш популярні точки), ринок утилітарних речей, що вже були у вжитку, не такий вже й великий. В інтернеті можна легко купити вживані дитячі іграшки чи одяг, смартфони чи ноутбуки, ба, навіть антикварні радіоли чи грамофони. Натомість з пошуком адекватних вживаних меблів може виникнути проблема. Знайти недорогі радянські меблі, аби облаштувати квартиру для невибагливих студентів чи кімнату на дачі, ще так-сяк можна. А от за чимсь кращим доведеться їхати в салон – вибір в онлайні дуже невеликий. Те ж стосується й книжок. Ми знайшли чимало художньої літератури, випущеної ще за радянських часів, а от сучасних книжок за прийнятну ціну дуже й дуже мало.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи