Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 6

Найголовніша зовнішня духовна практика сучасних аріїв і 5 критеріїв її успішності

Спецтема:

Для початку треба з’ясувати значення термінів. Практикою зазвичай називають раціональну діяльність задля досягнення певної мети. Але це ж саме визначення відповідає також слову «робота». Отже практика – це дещо інше. Це якась особлива робота. В чому полягає ця особливість? У подібних випадках доцільно звернутися до етимології – науки про істинні значення слів. Слово «практика» походить від гелленського (тобто давньогрецького) слова  πράξις – «праксіс». Не важко здогадатися, що це трішки видозмінене слово «праця».

А чим праця відрізняється від роботи? Тим, що праця – це радісна робота. Тобто практика – це радісна раціональна діяльність задля досягнення певної мети. Докладніше про відмінності між термінами праця, робота, гра, труд та іншими – у статті Гра – це творча праця. Докази.

Духовною практикою називається праця задля розвитку своєї духовної сутності. Подібним чином є праця, спрямована на розвиток душі (психіки) або плоті (фізичного тіла).

Духовна сутність людини (дух) є носієм волі. Прикладом вольового початку є оператор комп’ютера, який керує софтом («психікою» комп’ютера) та його гардом («плоттю»).

Воля – це спроможність до відповідальної творчості (див. Воля, або як перестати бути біороботом). Воля є проявом свідомості духовної сутності людини: що свідоміша людина, то спроможніша вона до відповідальної творчості.

Воля має компоненти якості і кількості. Якість волі – це спроможність творити у правильному напрямку, а кількість волі – інтенсивність, сила, енергія творчості.

Найкраще – це коли сильна воля діє у правильному напрямку. Правильний – це той, який відповідає природним законам і задумам Творця Всесвіту. 

Найгірше – це коли сильна воля діє в неправильному напрямку, тобто проти природних законів і задумів Творця Всесвіту. Тому й говорять, що «найгірше – це добре робити те, чого взагалі не треба робити».

Якщо розглядати поєднання якості і кількості від найкращого до найгіршого, то це виглядає так:

  • правильна сильна воля (добра воля),
  • правильна слабка воля,
  • неправильна слабка воля,
  • неправильна сильна воля (зла воля).

Правильність чи неправильність волі визначається світоглядом людини: правильний світогляд дозволяє розуміти закони природи і задуми Творця Всесвіту. Отже, для розвитку правильної і сильної волі треба розвивати правильний світогляд і духовну силу. Звідки їх брати?    

Для формування правильного світогляду необхідне долучення до правдивих знань. А як відрізнити правдиві знання від неправдивих? Для цього маємо три критерії правди:

1. Логічна цілісність (несуперечливість).

2. Позитивні емоції (радість).

3. Продуктивність (добрі плоди).  

А що необхідно для збільшення сили? Треба втілювати ці знання в нашому світі через подолання перешкод.

Спочатку ми докладаємо зусиль для перетворення себе згідно з отриманими знаннями.

Після цього спрямовуємо свою творчу енергію на розвиток і вдосконалення навколишнього світу – нашого соціального оточення, природи і техносфери (штучної природи). Успішність цієї діяльності є головним показником того, що воля людини правильна і сильна. Якщо ж діяльність не дає добрих плодів, що це означає, що воля або неправильна, або слабка, або одне й друге.

Тому найголовніша духовна практика – активна діяльність з розвитку суспільства в гармонії з природою і техносферою. Тільки в такій діяльності ми спроможні розвинути своєю волю, оцінити її правильність і силу.

Людина, яка має правильну і сильну волю, називається арієм, або шляхетною людиною. Шлях святості і сили – це арійський шлях, або аріянство.

Прикладом яскравої реалізації арійського світогляду була діяльність січового релігійно-чернечого ордену. Критерієм правди на Запорозькій Січі були успішні війни за віру і волю.

Не менш яскравим прикладом арійської духовної практики була державотворча діяльність Митрополита Андрея Шептицького – див.: 10 правил бізнесу від Андрея Шептицького. Митрополит сформулював три головні завдання-критерії для українців:

1) досягнення правдивого сталого щастя народу,

2) збереження єдності,

3) захист кордонів.

Докладніше про це у статті Як будувати рідну хату: 25 тез Андрея Шептицького для постіндустріального перетворення України.

У наш час найвищою духовною практикою аріїв є заснування нової цивілізації у формі Співдружності Міжмор’я. Подібно до двох згаданих вище прикладів, нашими завданнями - критеріями правди – є:

1) прогресивні держави, міцність і ефективність політичних союзів;

2) щастя народів, їх духовна єдність, освіченість, передова наука;

3) економічна ефективність, самодостатність, демографічне зростання;

4) справедливість, правова культура;

5) успішні тотальні війни за віру і волю, надійний захист кордонів.

Уся структурована мережа прихильників Міжмор’я – знизу доверху – має бути спрямована на виконання цих завдань. Для цього демоси мають 5 обов’язкових виборних посад, спрямованих на виконання однієї з п’яти системних функцій:

1) голова (політичний блок);

2) радник (науковий блок);

3) суддя (правовий блок);

4) захисник (військовий блок);

5) скарбник (економічний блок).

Докладніше: Структура Аріянської Церкви-Держави та її розгортання від полкового демосу до патріархату (+аудіо)

П’ятичленна структура демоса зображена на емблемі Міжмор’я у вигляді штурвала (демена) з п’ятьма руків’ями:

Творення нових світів – Українська ідея. Заснування Співдружності Міжмор’я – наша національна мета, релігійний шлях, духовна практика.

Про найголовнішу внутрішню духовну практику: Заповідь людині любити бога – це релігійна вимога ставати боголюдиною.

Наші інтереси: 

Заснування нової цивілізації - найвища духовна практика! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цвіт нації повинен бути запиленим вищими знаннями.Тоді будуть плоди.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Близько 20 років тому прочитала в якійсь газеті що Україна буде начолі нової цивілізації і правитиме державами релігія.Автор писав що це буде в 50=60 роках 21 го ст.Не думала що ябуду свідком творення нової цивілізації.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Ігор. ти твориш науку творення нової цивілізації, Дух захоплює!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цвіт нації повинен бути запиленим вищими знаннями.Тоді будуть плоди.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Несподіваний розвиток подій! Політичний процес невимушено переходить в релігійну площину. Заснування Міжмор’я перетворюється на справу спасіння душі і тотальну війну за віру і волю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Активна суспільна діяльність - це реалізація другої заповіді Арійської традиції: "Люби ближнього свого як себе самого".

Перша заповідь: «Люби господа, бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю, всією силою твоєю і всією думкою твоєю»

Докладніше: Заповідь людині любити бога – це релігійна вимога ставати боголюдиною .

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цілеспрямоване збільшення сили, та інших корисних навичок, зветься тренуванням. Тренування найбільш ефективне тоді, коли воно відповідає певним засадничим принципам. Ось ці принципи : 1) поступовість; 2) регулярність; 3)від простого до складного. Ще одна річ важлива річ. Сила духа = сила волі + сила Ра. Сила волі тренується її застосуванням, насамперед, через долання перешкод. Але, це - загальні слова. А, сила Ра - також через застосування Ра. А, Ра складається з уваги, уяви та рішучості. Ра можна ефективно застосовувати задля самозцілення, задля формування майбутнього, задля деяких спортивних ігор (на мою думку, найлегшими та найприємнішими способами тренування Ра є гра в настільний теніс, та гра в бадмінтон), та задля дій з любов'ю.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!