Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Наторгували на 13 мільярдів, і це – не межа. Зеленський хоче виходити на новий рівень співпраці з Китаєм

 Президент України Володимир Зеленський запрошує китайського керівника в Україну. Китай є найбільшим торговим партнером України, і Київ зацікавлений у нарощуванні співпраці. За словами Зеленського, сфера інтересів України у співпраці з Китаєм завжди була надзвичайно широкою, проте нові часи диктують нові вимоги – потрібно вдихнути у відносини між країнами нове життя.

Про це президент України сказав в інтерв'ю китайському агентству "Сіньхуа", текст якого опублікований на сайті Офіса Президента України. 

"Китай завжди був і залишається серед пріоритетів української зовнішньої політики. Президент та уряд України приділяють розвиткові взаємодії з КНР особливу увагу... Україна має значний потенціал для співпраці з Китаєм у різних сферах, співмірний або навіть більший, ніж у багатьох інших східноєвропейських країн. Ми зацікавлені в успішній реалізації цього потенціалу. Китай упевнено посів першу сходинку в рейтингу наших найбільших торговельних партнерів: торік наш товарообіг сягнув близько 13 млрд доларів і дедалі впевненіше Китай виходить на провідні позиції серед основних експортних партнерів України. Переконаний, що нинішні показники можуть бути суттєво збільшені", – сказав Зеленський.

Він вказав на важливість не тільки зростання показників торгівлі, але і на диверсифікацію товарів, збільшення високотехнологічної продукції та продукції з високим ступенем обробки. Серед пріоритетних напрямків співпраці він згадав кредитно-інвестиційну, агропромислову, машинобудівну та транспортну сфери, планується нарощування обсягів торговельно-економічного співробітництва, активізація двосторонніх гуманітарних контактів.

Володимир Зеленський нагадав про введення безвізу для китайських туристів, про тисячі українських фахівців, які працюють у Китаї в різних сферах, починаючи з викладацької діяльності й закінчуючи IT.

"Я хочу бачити рух вперед в українсько-китайських відносинах. На моє переконання, настав час надати нашому діалогу нових імпульсів. Гадаю, що для цього ми маємо відновити повноцінний політичний діалог між нашими державами. Маємо відновити динаміку двосторонніх контактів на рівні міністерств і відомств, на рівні очільників урядів, парламентів та, безумовно, лідерів. Буду радий вітати голову КНР Сі Цзіньпіна в Україні. Для мене було б великою честю відвідати чарівний Китай", – резюмував Зеленський.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Зеленський розвернув Україну не в той бік. З Китаєм не потрібно розвивати аж такі тісні відносини, як хоче Зеленський. Китай, китайці та їхні інвестиції в Україну взагалі небезпечні для України. Торгувати потрібно, збільшувати експорт українських товарів в Китай потрібно. Але не більше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи