Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США стурбовані китайськими інвестиціями в українську промисловість

Світ:

Держсекретар США Майк Помпео висловив стурбованість США щодо спроби Китаю купити українську компанію "Мотор Січ". Про це він сказав у розмові з президентом України Володимиром Зеленським. 

 "Секретар Помпео висловив стурбованість США з приводу злоякісних інвестицій КНР в Україну, включно із зусиллями Пекіна придбати виробника двигунів "Мотор Січ", - йдеться у повідомленні Держдепу.

Вашингтон не вперше виступає проти купівлі Китаєм одного з найбільших виробників авіадвигунів у світі. Ще в серпні 2019 року Джон Болтон, який працював тоді на посаді радника президента США з національної безпеки, прагнув не допустити продаж "Мотор Січі" китайській компанії, бо це дозволить Китаю отримати доступ до важливих технологій у сфері оборони.

Щоб завадити Китаю купити Мотор Січ Джон Болтон приїздив до України 27 серпня 2019 року.

У квітні 2018 року Служба безпеки України висловила підозру, що всупереч українському законодавству, іноземці здійснили опосередковану концентрацію контрольного пакета акцій компанії «Мотор Січ» і оформили його на шість офшорних компаній та фізичну особу.

На це Голова правління підприємства В’ячеслав Богуслаєв відповів, що продав свої 15% акцій легально, а інші акції підприємства перебували у вільному продажу на біржі.

Тоді суд арештував 9,99% акцій заводу, які купила кіпрська компанія Likatron Enterprises Limited і 5% громадянина Китаю Ван Цзина. А справу про продаж «Мотор Січі» взяв на розгляд Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Цього року Китайська компанія Beijing Skyrizon і DCH Group Олександра Ярославського спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України (АМКУ) щодо купівлі акцій "Мотор Січі". При цьому Beijing Skyrizon відкликала з комітету заяву, яку вона раніше подавала спільно з держконцерном "Укроборонпром". Після подання цієї заявки прокуратура наклала додатковий арешт на акції підприємства "Мотор Січ", повідомив Ярославський.

 

Наші інтереси: 

Не допустити купівлю стратегічного підприємства. Цінувати геополітичне партнерство зі США і дбати про державні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Стан Кучеренко.
0
Ще не підтримано

Так в чому ж проблема?, хай не турбуються а краще хай самі проінвестують МоторСіч, хай американські компанії куплять...

Коментарі

Зображення користувача Стан Кучеренко.
0
Ще не підтримано

Так в чому ж проблема?, хай не турбуються а краще хай самі проінвестують МоторСіч, хай американські компанії куплять...

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так вони хочуть купити! https://www.ar25.org/node/43945

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Канєшна, китайці будуть прагнути купити сей заводик, названого на честь нічного моторошного птаха - "Сич".

Хай буде!