Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

На виробництво українських безпілотників цьогоріч виділили 40 мільярдів гривень

Уряд у 2023 році виділив 40 млрд грн, які інвестують в українських виробників безпілотників. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками форуму, присвяченому річниці проекту "Армія дронів".
 

23072608.jpg

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на форумі, присвяченому річниці проекту "Армія дронів", 25 липня 2023 року

Форум відбувся у Києві 25 липня за участі багатьох українських посадовців, у тому числі віце-прем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна та міністра фінансів Сергія Марченка.

Як зауважив Денис Шмигаль, форум об’єднав українських виробників БПЛА та дав майданчик для обговорення й презентації передових технологій цього напрямку, йдеться у повідомленні Урядового порталу.

“Рік тому через ініціативу президента Володимира Зеленського UNITED24 ми зібрали понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників. На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БПЛА зросло в десятки разів“, — підкреслив прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль повідомив, що держава виділила 40 млрд грн цього року, які інвестує в українських виробників безпілотників. Він відзначив, що уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25%, а також ухвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.

На форумі учасникам показали вже відомі зразки безпілотників українського виробництва, котрі військові застосовують у війні проти Росії.

Безпілотники “Бобер” та UJ-22 Airborne українського виробництва

Багатоцільовий UJ-22 Airborne та ударний “Бобер” – це безпілотники великого радіуса дії. Останній безпілотник помітили під час нещодавньої атаки на Москву. Він був одним із тих  БПЛА, які прорвались через ешелоновані загородження ППО та проникли до центру російської столиці.

Окрім цих БПЛА на форумі також показали зображення українських морських ударних дронів, а також проєкт оперативно-тактичного розвідувального безпілотника від КБ “Луч”.

Минулого тижня Міноборони України повідомило, що з лютого 2022 року відомство прийняло на озброєння чи дослідну експлуатацію 28 зразків повітряних безпілотників різних типів вітчизняного виробництва.

Повідомлялось, що загальна кількість поставлених у Збройні Сили України дронів в рамках закупівель оборонним міністерством вже налічує тисячі одиниць.

Наші інтереси: 

Розгорнути в Україні серйозне власне виробництво різних БПЛА, щоб не возити з-за кордону, витрачаючи час на митниці та на бюрократів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Уряд таки дотиснули зайнятися дронами. В ОП з'ясували, що це корисно для піару. Річна бездіяльність з дронами почала підривати рейтинг "зелених".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Уряд таки дотиснули зайнятися дронами. В ОП з'ясували, що це корисно для піару. Річна бездіяльність з дронами почала підривати рейтинг "зелених".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Головне, аби на ці кошти дійсно вироблялись українські дрони та БПЛА. Без розкрадання. Цікаво, як громадськість буде це контролювати?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!