Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Верхній Хортиці господарюватимуть юні козаки

На початку березня члени виконкому Запорізької міськради ухвалили передати історико-культурний комплекс "Запорізький дуб" на Верхній Хортиці під опіку вихованцям дитячо-юнацької школи народних бойових мистецтв "Спас".
Це сталося після того, як із недавно побудованої біля 700-річного дуба церкви вкрали іконостас - хоча церковна реліквія і була знайдена, але керівництво міста вирішило, що "спасівці" стануть надійною охороною для комплексу. І ось у суботу 21 березня в історико-культурному комплексі "Запорізький дуб" з’явилися члени дитячо-юнацької школи - вони провели акцію "Національна святиня "Запорізький дуб". Юні козачата прибрали територію від сміття, побілили старі дерева і висадили молоді. А після закінчення акції на них чекав козацький куліш. Діаметр зеленої крони пам’ятника природи запорізького дуба був близько 50 метрів, і нині його стовбур можуть охопити, узявшись за руки, шестеро дорослих людей. На камені біля дуба написано, що йому близько 700 років. Проте низка істориків вважає, що дерево древніше як мінімум на століття, а екскурсоводи розповідають туристам, що дуб "особисто пам’ятає" ще Тараса Бульбу.



В тему:

У Дніпропетровську пропагують український рукопаш «спас»

Честь і Слава

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи