Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

На окупованому Донбасі відбулася «етнічна чистка» – Денис Казанський (Радіо Свобода)

Більшість проукраїнськи налаштованих людей залишили окуповану територію Донбасу. Вони були змушені покинути свої домівки під загрозою розправи з боку бойовиків.

19121601.jpg

Денис Казанський. Фото: wordpress.com

Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський, який родом з Донецька. За його словами, поки частина Донбасу окупована, інтегрувати її до складу України неможливо, пише Радіо Свобода.

«За офіційною статистикою, окуповані території покинуло понад мільйон людей. В першу чергу – це ті, хто підтримував Україну. Треба констатувати і говорити відверто: там відбулася «етнічна чистка». Вона відбулася м’яко: людей не вирізали, але людей вигнали», – сказав Казанський.

Тому, на його думку, проводити вибори на території, які контролюють угруповання «ДНР» і «ЛНР», немає сенсу – жодна українська партія не матиме шансів на цих виборах.

«Я не кажу, що там не залишилося проукраїнських жителів, безумовно, вони там є, але, на жаль, їх там не така кількість, щоб вони були якимось серйозним фактором. Якщо ми там проведемо вибори, то на них за українські партії ніхто не проголосує, тому що електорат українських партій вигнали з цих територій, і повернутися туди, поки там є озброєні люди, він не може», – вважає Казанський.

За його словами, поки частина Донбасу окупована, інтегрувати її до складу України неможливо.

Про це журналіст написав 16 червня 2015 року, коли у Мінську відбулася зустріч контактної групи за участю представників ОБСЄ, України та Росії, а також угруповань «ЛНР» та «ДНР». Сторони обговорили реалізацію Мінських угод, підписаних 12 лютого 2015 року. Серед пунктів угод – проведення в окупованій частині Донбасу місцевих виборів за українським законодавством. Раніше в Україні наголошували, що такі вибори мають передбачати участь у них також і вимушених переселенців із окупованих регіонів.

Отже ми бачимо, що за чотири з половиною роки Україна (свідомо чи несвідомо) не втілила в життя Мінські домовленості. Роман Безсмертний, який був у Мінській контактній групі, відзначив влітку цього року, що Мінські домовленості - це необхідна імітація.

Якщо стільки часу Україна відтягувала імплементацію Мінських домовленостей, але санкції для РФ весь цей час зберігалися, то, може, з точки зору інтересів України, це було політичною тактикою. Де-факто, ці 4 з половиною роки ситуацію на непідконтрольних Україні територіях Донецької і Луганської областей було заморожено. Сьогодні, на думку багатьох політиків та експертів, ОРДЛО не можна інтегрувати в нинішню Україну.  

Мінські угоди померли, найкраще для України – заморозити конфлікт і нарощувати м'язи. Тим більше, що українці виїхали з тих територій, а там залишилися люди, які досі хочуть в РФ і ненавидять Україну.

Наші інтереси: 

Продовжувати свою політичну гру. Не йти на поступки РФ та її маріонетковим режимам на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи