Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 3

Війна з Росією має тільки військове рішення

Категорія:

Спецтема:

Що таке Мінські домовленості з точки зору національного або міжнародного права? У нас проходить анти-терористична операція, яку проводить СБУ, а їй допомагають інші силові структури. Ціі домовленості - абсурд, непояснюваний з юридичної точки зору. 

Таку думку в ефірі радіо Ера FM висловив Василь Лаптійчук, директор Інституту Росії, експерт з питань зовнішньої та внутрішньої політики.

Він вважає, що влада імітує свою діяльність, її дії нагадують театр абсурду.

Відведення важких озброєнь перетворюється на профанацію. А заклик голови МЗС РФ Лаврова щодо запровадження санкцій проти Києва у зв'язку з невиконанням Мінських домовленостей можна було б спрогнозувати. На жаль, зовнішньо-політичне відомство України цього не зробило. 

Сісти за стіл переговорів з агресором, не маючи при цьому військових аргуменів є ознакою неминучою поразки, вважає експерт. Мати переговори з Росією не можна було. Хіба що за участю гарантів безпеки України згідно з Будапеським меморандумом - а це США і Велика Британія. "Може, хоч вони б втримали Україну від ганебної здачі наших інтересів" , - каже Лаптійчук.

Наша зовнішня політика реактивна. Ми лише реагували і продовжуємо реагувати, а не діяти.

Європа дуже хоче зняти санкції з Росії. 300 тисяч німців працюють на російський ринок - у них проблема. Але зняття санкцій з Росії означає кінець Україні.

Лаптійчук вважає, що проблема не в Путіні, а у великій російській проблемі. Єдиною об'єднавчою ідеєю росіян є ідеологія, так званий Рускій мір. Україна є загрозою Російської державності. 

Наявність України як держави ставить під загрозу існування Росії як держави. Згідно з дослідженням центру Гумильова народи Китаю і Російської Федерації і Фінляндії є одним і тим самим народом з так званим китайським геном, і не мають ніякого відношення до українців, білорусів, поляків, литовців та інших слов’ян. Задача Росії – утримати Україну не просто у своїй сфері впливу, але як частину тотожної території. І за часів царської Росії, і за часів Радянського Союзу, і за часів нинішньої Єльцинсько-Путінської Росії головною задачею Росії було контролювати Українську історію. Незаплежна Україна представляє загрозу Росії. Це – проблема не Путіна, я проблема триватиме, поки хтось з двох не зупиниться.

Україна не може зупинитися – вона може тільки бути знищеною Росією. Росія також не може зупинитися, бо якщо вона зупиниться, то буде знищена зсередини.  В них немає іншого шляху, ніж завоювати Україну, поставити Київ на коліна і поступово інтегрувати до себе.

 

Слухайте тут: аудіозапис від 11.03.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Є пропозиції?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Є пропозиції?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Так! Вільна Україна!