Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Миколаївщині юні археологи відкопали амулет, якому понад 2000 років

Середземноморську мушлю-амулет (орієнтовно датовану 6 ст. до н.е.) під час навчальної експедиції знайшли учасники дитячої археологічної школи Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді. Розкопки проводять на місці давньогрецького святилища в Березанському районі Миколаївщини.

У експедиції взяли участь гуртківці центру, переможці археологічної онлайн-вікторини та волонтери, повідомляє Суспільне.

Діти також знайшли кераміку, рештки жертовних тварин, наконечники стріл, монети у формі дельфіна міст Борисфеніда та Ольвія, присвячені богу Аполлону.

Керівники експедиції археологи Денис Бондаренко та Олександр Смирнов визначили вік знахідок на основі типологічного аналізу.

археолог Денис Бондаренко

Після первинних досліджень вивчення артефактів буде продовжене в лабораторії археології та етнології Миколаївського нціонального університету ім. В. Сухомлинського. Потім найцінніші експонати будуть передані до Миколаївського обласного краєзнавчого музею "Старофлотські казарми".

Виїзна археологічна школа діє у Миколаївській області з 2007 року. Поблизу села Вікторівка Березанського району археологи базуються з 2012 року.

 

 

 

 

Наші інтереси: 

Просування інформації про давність історії України і наповнення смислом літніх канікул дітей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
історія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи