Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Міноборони купувало китайські фляги для ЗСУ в 13 раз дорожче за собівартість

Журналісти з'ясували, що постачальник замовив 100 тисяч фляг за ціною 7,9 долара за одиницю, а сума можливих завданих збитків сягає 700 тисяч доларів.

На основі документів, які потрапили до журналістів "Главкому", було проведено розслідування, а результати розслідування опубліковані на сайті видання.

Журналісти з'ясували, що 3 липня 2022 року згідно з контрактом з Міноборони київська компанія "Пролог Сервіс" замовила 30150 армійських китайських фляг з написами: "06.2020. Власність ЗСУ. Не для продажу" загальною вартістю 238,1 тисячі доларів. Вантаж пройшов через митницю на Закарпатті, і після перевірки правоохоронних органів виявилося, що фляги було закуплено за завищеною ціною.

Журналісти підрахували, що ціна однієї фляги склала 7,9 долара. При цьому у процесі оперативних заходів було встановлено, що їхня реальна ціна в рази нижча за ту, що зазначено в митній документації, – 0,59 долара за штуку. Таким чином фляги були закуплені за ціною в 13 вище за реальну вартість.

"Таким чином, отримані попередні дані дозволяють висунути припущення щодо можливих корупційних проявів з боку представників ТОВ "Пролог Сервіс" та зацікавлених посадових осіб Міноборони, які здійснюють державні закупівлі, відповідно до контракту 286/3/22/48 від 23.03.2022 року. Йдеться про можливе завищення вартості імпортованої продукції, використовуючи при цьому іноземні компанії – так звані «прокладки» – з метою зміни та підготовки фіктивного пакета документів, який відбувається на території Нідерландів щодо вартості", – сказано у матеріалах перевірки.

У цілому, правоохоронці припускають, що втрати державного бюджету від цієї оборудки, могли становити не менше $700 тис.!

Правоохоронці припускають, що компанія "Пролог Сервіс" всього замовила 100 тисяч фляг.

"Отримані попередні дані дозволяють припустити можливі корупційні прояви з боку представників ТОВ "Пролог Сервіс" та зацікавлених посадових осіб Міноборони, які здійснюють державні закупівлі, відповідно до контракту 286/3/22/48 від 23.03.2022 року", – йдеться у матеріалі слідства, що потрапив до журналістів.

Після так званого "яєчного скандалу" Міноборони взялося перевіряти всі можливі контракти, де можуть виявитися будь-які натяки на зловживання.

Наші інтереси: 

Знаю, що наші воїни багато чого самі собі купляють. А виявляється, що міноборони їм навіть дорогі фляги купило за бюджетні гроші! Який сором, що тилові щури міністерства займаються таким неподобством навіть під час війни!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Корупція в державних структурах – це не патологія, а спосіб існування. Вони по-іншому не вміють. Корупцію можна подолати тільки разом з етатичною (по суті – паразитичною) формою держави.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Згадав справу Свинарчуків , що кардинально підірвало довіру до президента Порошенка ... Що сталося з народом України ? ... Тоді вовками вили від обурення діями "мародера " а зараз ні пари з вуст , та все продовжують возвеличувати " Боневтіка " як незламного борцуна з " глибинною корупцією " ...Всі ж розуміють , що без відмашки з ОПи , ніхто навіть сірника не придбає для ЗСУ ... Свинарчуки нервово палять в куточку ...

Історія має властивість повторюватись...

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Корупція в державних структурах – це не патологія, а спосіб існування. Вони по-іншому не вміють. Корупцію можна подолати тільки разом з етатичною (по суті – паразитичною) формою держави.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!