Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литовські патріоти запустили проект Vatnikas – аналог українського "Миротворця"

Світ:

Спецтема:

Патріоти Литви запустили власний аналог українського сайту "Миротворець", у списках якого вже значиться більш ніж сотня "небезпечних елементів". Про це йдеться в повідомленні їхніх українських однодумців у Facebook, повідомляє Укрінформ.

"Центр "Миротворець" вітає литовських націоналістів з відкриттям сайту "Vatnikas". Наші працівники готові надати методичну допомогу і поділитися багаторічним досвідом відлову російського і проросійського деструктивного ватного елемента", - йдеться в повідомленні. 

Сьогодні на порталі vatnikas.lt ("Ватники") фігурують 153 "вороги литовського народу".

Примітною рисою сайту є те, що в ньому є звичайні громадяни Литви, помічені в сепаратистських висловлюваннях або діях. Серед тих, хто потрапив у так зване "Чистилище" (розділ Sąrašas), є відомі політики Литви: наприклад, голова "Соціалістичного народного фронту Литви" Гедрюс Грабаускас.

Крім того, до "ворогів" віднесені ліві активісти, деякі громадські діячі та журналісти, які займають проросійську позицію. Так, в "чорному переліку" фігурують екс-начальник литовського "Соцфронту", нардеп Клайпедської держдуми, лідер проросійського громадського об'єднання "Будемо єдині" та інші. 

Раніше повідомлялося про те, що Департамент міграції Литви опублікував 15 січня свій власний аналог "списку Магнітского" з 49 громадян РФ, яким через порушення прав людини і відмивання грошей заборонено в'їзд в країну. У ньому є глава Чечні Рамзан Кадиров, голова Слідчого комітету Росії Алєксандр Бастрикін, заступник голови Слідчого комітету при МВС РФ Олег Логунов, який вів справу загиблого у 2009 році в російській в'язниці Сєргєя Магнітского та інші. 

Наші інтереси: 

Цивілізований світ вмикає "фільтри".  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи