Зображення користувача Оксана Лутчин.
Оксана Лутчин
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Листя смородини

Категорія:

Особливо корисним і смачним є чай із листя смородини.

Травень – це пора збору багатьох цілющих трав, а також листя смородини, яке за деякими властивостями є навіть кориснішим, ніж самі ягоди. Воно містить дубильні речовини, мінеральні речовини (залізо, магній, марганець і ін.), особливо багато вітаміну С, а також флавноїди і фітонциди.

Найкраще збирати листя смородини після цвітіння, до червня місяця, і бажано у сонячну погоду, коли воно насичене енергією сонця, наповнене силою і красою. Я намагаюся зривати листочки зі старих кущів, які мало плодоносять, або з гілок, на яких немає ягід. Опісля старанно розстеляю його на долівці в затемненому місці для сушіння, час від часу перегортаючи листочки, щоб добре просохли. Коли листя  достатньо сухе, вкладаю його у паперові торбинки.

Чай можна готувати зі свіжозірваного листя, а також зі сухого. Я люблю ароматний насичений чай, тому на горнятко беру приблизно дванадцять листочків. Чай має неповторний смак, характерний для смородини запах і основне – цілющі властивості.

Варто знати, що чай з листя смородини є незамінним при авітамінозі. Його вживають як противірусний, протизапальний, загальнозміцнюючий і кровотворний засіб. Він сприяє покращенню зору, зміцнює серцево-судинну систему, а також стимулює роботу шлунка, печінки, кишечника. Тобто такий чай влиє у Ваш організм здоров’я і силу.

Отож, щоб бути здоровим і енергійним, про це треба дбати вже зараз, коли природа щедро розіслала свої дари.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

і при 40 гр. хіба настоюється? особливо гілочки..

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Весною, коли ще не достигли суниці і не виросла редиска, разом із салатом, петрушкою, кропивою листя смородини є джерелом вітамінів та амінокислот.
Найкращими звісно є молодесенькі світло-зелені листочки. Але для того, щоб був добрий урожай ягід, слід рвати великі гарні старі темно-зелені листки.
Вживаю це листя наступним чином. Подрібнюю його скільки є можливості і кладу в ситечко. Далі заливаю талою або іншою свіжою водою. Настоюю недовго і випиваю протягом дня.
Але ще листя смородини дуже гарно пахне, навіть сухе.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Ми якось завжди використовували суміш листя: смородина (особливо чорна, кругла. Ще її називають лікувальною. Вона дуже пахуча.); вишня (у т.ч. і молоді гілочки); малина; м’ята; чебрець. Зберігали окремо, а перед вживанням напою, змішували. Раніше заливали окропом і настоювали. Після отримання інформації про живу їжу-заливаю водою, підігрітою приблизно до 40 градусів.

Хай Буде!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

і при 40 гр. хіба настоюється? особливо гілочки..

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Не так, як окропом, але смак і запах є. Забув, ще в стару шапку ставлю і замотую рушником. Гілочки молоденькі, вони майже як листя. Все це краще щоб було сухим і дрібним, бо ліпше настоюється.

Хай Буде!

Зображення користувача Мир Нам.
0
Ще не підтримано

Вчасно. Дякую.

ХАЙ.

Зображення користувача Ірина Висота.
0
Ще не підтримано

А згадала чай моєї бабусі, нажаль, вже покійної! Який же він смачний! А настояний він був саме на смородинових, вишневих, малинових гілочках та м'яти, а іноді чебрецю. Це - незабутньо смачно, зразу повертаюсь в дитинство.

Твори!!!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую теж, пані Оксано! А ще й коментарі-поради чулові! А чай з листя абрикосів чи шовковиці має цілющі властивості ?!

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!