Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Київрада вилучила з програм комунальних закладів освіти столиці російську мову

Категорія:

Світ:

Рішення підтримали 64 депутати на пленарному засіданні Київради 10 листопада. Рішення Київради передбачає організаційно-правові дії для переходу груп та класів із російської на українську мову.

Київська міська рада повністю виключила російську мову з навчальних програм комунальних дошкільних та загальних середніх освітніх закладів, йдеться на сайті міської влади.

Пресслужба наводить слова комісії з питань освіти й науки, сім’ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, який назвав недоцільним і неправильним проведення навчального процесу та вивчення російської мови в шкільних та дошкільних закладах столиці в умовах війни з Росією.

"Очільники РФ неодноразово заявляли, що «Росія сягає настільки далеко, як далеко поширена російська мова». У зв’язку з цим депутатський корпус Київської міської ради прийняв рішення, яке надасть можливість уникнути ескалації напруги в суспільстві та посилить захист освітнього простору Києва від гібридних впливів держави-агресора. Мова має значення, і в час війни – це питання національної безпеки", – заявив депутат.

Рішення Київради передбачає організаційно-правові дії для переходу груп та класів із російської на українську мову.

Нагадаємо, у 2020 році 12,6% опитаних українців були за російську мову в Україні.

 

Наші інтереси: 

Краще пізно, ніж ніколи. Війна нарешті відкрила очі багатьом. Ми писали постійно про важливість мови в політиці, про те, що спочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська, про те, що російська мова в Україні – це шкідлива звичка. Потрібна була повномасштабна війна, щоб це зрозуміти?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи