Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайська «Хуавей» для розгортання в Росії своєї інфраструктури 5G підготує 10 тисяч російських фахівців – Forbes (США)

Вибудовуючи в Росії систему контролю за населенням, Китай допомагає Кремлю утримати владу. Але хто розробляє систему безпеки, той нею й керує, а хто керує системою безпеки, той контролює державу.   

Листопад розпочався з того, що Путін запозичив похмуру сторінку з китайського підручника технологій. Запуск Рунета – відповідно до російського закону про суверенний інтернет – дозволить відключити російський інтернет від світової мережі. Найімовірніше, ці технології стануть інструментом цензури, стеження і спостереження – пише фахівець з кібербезпеки Зак Доффман (Zak Doffman) на сайті Forbes.

Багато хто побоюється, що російська влада має намір імітувати китайський «Золотий щит», створивши «залізну кібер-завісу». Цифрова сфера повторює реальний світ. Прес-секретар організації Human Rights Watch попередив, що Москва зможе «безпосереднім чином цензурувати той чи інший контент або навіть перетворити російський інтернет в закриту систему, що в свою чергу поставить під загрозу свободу слова і свободу поширення інформації в мережі в Росії». Вимога, щоб провайдери інтернет-послуг і телекомунікаційні компанії встановлювали тільки схвалене державою обладнання, – це відверте стеження.

На Петербурзькому міжнародному економічному форумі в червні 2019 р. оточення Путіна і Сі обговорило так званий «сплінтернет». Після тієї зустрічі компанія «Хуавей» забезпечила собі вагому частку на ринку 5G в Росії.

За станом на жовтень 2019, смартфони «Хуавей» отримали «неймовірну» частку на китайському ринку – 42%, збільшивши обсяги продажів на 66%. Зростання продажів смартфонів «Хуавей» в Росії майже таке ж стрімке, і зараз їх частка на ринку становить 37%. Для порівняння, в останньому кварталі 2017 року в цього китайського гіганта було тільки 13% російського ринку. Через рік його частка на ринку подвоїлася.

Як і в Китаї, «Хуавей» набирає вагу на російському ринку, просуваючи свої недорогі пристрої – в даному випадку йдеться про бренд Honor. І це не єдина інвестиція компанії. Компанія «Хуавей» проводить підготовку російських фахівців в рамках процесу створення своєї інфраструктури 5G. "«Хуавей» вкладає власні кошти, щоб навчати російських громадян тому, як використовувати сучасні технології, і надати їм можливість взяти участь в розробці продуктів у глобальному масштабі", – сказав один експерт з Москви. Компанія планує підвищити кваліфікацію 10 тисяч російських фахівців протягом 5 років.

Ті позиції, які компанія «Хуавей» вибудовує для себе в Росії, можна розглядати як ілюстрацію зв’язків між Росією і Китаєм, зв’язків, які включають в себе елементи співпраці в області оборони і безпеки. Росія досягла великих успіхів в сенсі наступального кібер-потенціалу, але коли мова заходить про масове стеження за населенням, ніщо не може зрівнятися з тією машиною, яку вибудував Китай.

Повний текст публікації: Huawei Soars In Russia As Putin Engages In New 'Technological War'

Наші інтереси: 

Сьогодні Україна воює з Росією, проте маємо розуміти, що в недалекому майбутньому доведеться воювати з Китаєм. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ну і як вам м’яке проникнення китайського Хуавей в податливе тіло Росії?

Це до теми "люди і орки".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ну і як вам м’яке проникнення китайського Хуавей в податливе тіло Росії?

Це до теми "люди і орки".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо Хуавей вкладає власні кошти, щоб навчити росіян, значить він готує лояльний для себе персонал з добре промитими мізками.

Звісно, всім керуватимуть китайці, адже вони нікому не довіряють, особливо чужим.

Маємо розуміти, що Хуавей - це "криголам", за допомогою якого Китай підкорює інші країни.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Потрібне негайне стеження, та виявлення негативних явищ цифрового підкорення Китаєм !

Для України, та інших майбутніх здобичей...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !