Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайці презентували перший пасажирський дрон

Категорія:

Світ:

На виставці CES 2016 у США представники китайської компанії–виробника дронів Ehang презентували безпілотний дрон, здатний перевозити одного пасажира. У середині кабіни безпілотника, який назвали Ehang 184, є лише сидіння та невелика підставка із закріпленим на ній планшетом.

Все управління польотом бере на себе дрон, так що ліцензія пілота на використання цього апарату швидше за все не потрібна. Фактично у пасажира є вибір з двох команд для апарату: «злітай» і «приземляйся».

Безпілотник призначений для літання на висоті від 300 до 500 м з максимальною висотою підйому 3,5 км, максимальною швидкістю 100 км/год і вантажем 100 кг. Він може бути повністю зарядженим електроенергією за дві години та літати протягом 23 хвилин.

Висота безпілотника - 1,5 м, маса близько 200 кг, у нього є 4 «руки» з 8-ма двигунами. Є технічна можливість посадити безпілотник тільки з однією «рукою» з 2-ма двигунами по спіралі на землю.

Шан Сяо, співзасновник і головний фінансовий директор Ehang, сказав що його компанія сподівається продати пристрій у цьому році за 200 – 300 тис. доларів.

Поки невідомо, коли можна буде побачити пасажирський безпілотник в небі, принаймні до тих пір, поки не будуть усунуті перепони на нормативно-правовому рівні. 

 

 

Наші інтереси: 

Легка авіація, персональний авіатранспорт - це справа близького постіндустріального майбутнього.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи