Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кухня Робінзона - 2018: Варення з пагонів сосни

Світ:

Спецтема:

Починаємо новий сезон заготівлі корисних продуктів!


Минулого року, як пам’ятають читачі «НО», МИ – два Володимира – розповідали як приготувати варення з молодих пагонів і молодих шишок сосни.


Дивись блог:

АБЕТКА виживання: Варення з молодих пагонів і шишок сосни (ч.IV)

https://www.ar25.org/node/36807


На жаль, банки з варенням мають схильність ставати порожніми. Тогорічні запаси скінчилися і настав  час робити нові.

5 травня ц. р. я вирушив на першу розвідку в ліс і назбирав молодих пагонів сосни.



Вдома я перебрав зібрані пагони, помив їх холодною водою і залишив залитими водою на 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб різні жучки і комахи, які можливо знаходилися на пагонах, спливли…



Висипавши пагони у каструлю, я налив туди воду (щоб покривала пагони на 2 см) і поставив варитися. Через 40 хвилин після закипання я вимкнув вогонь і залишив відвар настоюватися на 16 годин. (В рецептах рекомендують не менше 12 годин). За цей час все цінні речовини перейдуть з пагонів у розчин.



Наступного дня ми з дружиною процідили відвар через марлю, виварені пагони викинули, а відвар поставили на вогонь і з додаванням цукру (версія 1, пропорція 1:2; версія 2, пропорція 1:1,5) варили 2 години. (Через 1 годину варіння у варення кожної версії був вижатий сік з двох лимонів).

Готове варення розлили в банки, закрутили кришками і залишили остигати в перевернутому стані.

Коли варення остигло до кімнатної температури, то ми сховали банки в шафу.

Ну, і само собою зрозуміло, ввечері вже пили чай зі свіжим варенням.



Наступний похід ми плануємо з Володимиром Щербиною зробити за молоденькими шишечками, щоб зварити варення з шишечками.


Наші інтереси: 

Вміти використовувати природні джерела вітамінів і біологічно активних речовин.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

До цього можна відноситись по-різному.
Наприклад, мій викладач з аюрведи говорить, що сирі ягоди, перетерті з цукром, зберігають прану. А сушені - ні.
З іншого боку, ягоди в меду мають ще більше переваг через фруктозу - біологічно доступний ізомер отого самого нашого білого цукру.
Воювати через цукор не бачу сенсу, але раджу пошукати матеріали цього сайту щодо науково обгрунтоввної шкідливості білого цукру. Їх є достатньо.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Друже зрозумій...Продукт який наполовину складається із цукру,не може бути корисним...Поцікався сучасною технологією виробництва цукру-це хімічна промисловість...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже, досить читати мені "мантри про цукор"... Які крім голого заперечення вживання цукру не містять жодної інформації.
***

Питання відмінності ЦУКРУ від ГЛЮКОЗИ для знаючої людини звучить дивно. Справа в тому, що цукрів у природі дуже багато, а глюкоза не що інше, як одна з форм цукру. Так що виходить, що ЦУКОР це широке поняття, а ГЛЮКОЗА це окремий випадок. Існує безліч видів цукру, які розрізняються по способу видобутку. Так само багато цукрів, як група хімічних речовин, що базуються на простій молекулі глюкози.

Але давайте розглянемо цукор звичний, той який ми купуємо в магазині і кладемо в каву і чай.

Наукова назва такого цукру САХАРОЗА, вона міститься в багатьох рослинах, але особливо нею багаті буряк і цукрова тростина, з них і виробляється весь цукор, що потрапляє нам на стіл. При вживанні в їжу САХАРОЗА розпадається в травному тракті на ФРУКТОЗУ і ту саму ГЛЮКОЗУ.

Глюкоза ж є вже тією формою цукру, яку може використовувати організм для дуже швидкого добування енергії, це найпростіший цукор.
***
Цукор, що продається в магазині, буває двох видів: тростинний і буряковий. Продається у вигляді прозорих кристалів або пудри. Тростинний цукор може надходити в продаж в нерафінованому вигляді. Через це має коричневий колір, за що помилково вважається більш корисним, проте за своїми властивостями нічим не відрізняється від бурякового цукру.
***
ГЛЮКОЗА є кінцевим продуктом розпаду складніших цукрів, наприклад столового цукру - сахарози. Є продуктом фотосинтезу і міститься у всіх фотосинтезуючих рослинах в різних кількостях. В організмі людини глюкоза є одним з основних джерел енергії!

Глюкоза, перероблена організмом, активно захищає печінку від різних вражаючих факторів. Так само відкладається в печінці про запас у вигляді сполуки глікогену, яка в подальшому може бути перероблена назад в глюкозу і бути використана організмом. Глюкоза, як і столовий цукор з легкістю розчиняється в воді.
***
Ми часто чуємо від лікарів заяви про те, що цукор шкідливий для людини продукт.
Тут вся справа в кількості цукру, потрібно розуміти, що різні цукру в великому обсязі містяться в величезному переліку продуктів харчування. У всій рослинній їжі містяться цукри і крохмаль, але ми схильні додавати в свій раціон ще більше цукру.

Ми поїдаємо випічку, яка є ні чим іншим як вуглеводи в чистому вигляді. Вуглеводи ж в свою чергу на пристойну частку складаються з цукрів більш складної структури. Крім усього цього ми додаємо цукор у всю ту їжу куди не додали сіль.

Ось в таких обсягах цукор стає по-справжньому шкідливим. Організм з легкістю перетворює молекули цукру в молекули жиру і відкладає його про запас.

І тоді людина набирає зайву вагу, страждає ожирінням!
***

Наукові дані, а не "мантри", роблять людину обізнаною :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

До цього можна відноситись по-різному.
Наприклад, мій викладач з аюрведи говорить, що сирі ягоди, перетерті з цукром, зберігають прану. А сушені - ні.
З іншого боку, ягоди в меду мають ще більше переваг через фруктозу - біологічно доступний ізомер отого самого нашого білого цукру.
Воювати через цукор не бачу сенсу, але раджу пошукати матеріали цього сайту щодо науково обгрунтоввної шкідливості білого цукру. Їх є достатньо.