Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 146
  • Переглядів: 151

Кроти Єрмака в НАБУ. Хто працює проти самого антикорупційного бюро всередині та іззовні

Категорія:

Днями співробітники САП і Нацполіції провели обшук у детектива НАБУ на місці його проживання через можливий злив даних. Це стосується справи про велике крадівництво, коли протягом 2019-2021 рр. кожна 10-та гривня бюджету України потрапляла найвищим владним корупціонерам, які керували схемою крадівництва бюджетних грошей через асфальт.

230122301.jpg

Ілюстративне фото

Останні кілька років НАБУ намагається вийти на замовників цієї схеми, але постійно стикається з тим, що хтось в НАБУ "зливає" інформацію, тож НАБУ не може "зловити за руку" нікого. Гізо Углава був призначений першим заступником голови НАБУ, який де-факто є керівником над усіма справами НАБУ. Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос 24 травня усунув його від виконання службових обов’язків, щоб провести об’єктивне розслідування ймовірного витоку даних.

Журналіст Богдан Буткевич каже, що Гізо Углава – це сірий кардинал НАБУ, який має дуже добрі й теплі стосунки з головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком.

А журналіст Юрій Ніколов зауважує, що Углава у 2015 році "зайшов з грузинською командою першим замом в НАБУ – так і сидить весь цей час", що у нього "голова закружились від влади". Через нього багато "крутих детективів НАБУ вже пішли з Бюро". 

"У повноваження Углави як першого зама входить адміністративне управління детективами. І якось так получилось, що по справі «яєць Резнікова» роботою займається всього кілька детективів. Хоча здавалося б, тут гігантський масштаб зловживань у військовій сфері під час війни мав би примусити начальство дати на це та інші "військові" розслідування побільше рук. Але ви хоч про щось від НАБУ по війні чуєте?" – пише Ніколов.

Він вважає, що усунення Углави від обов’язків – це важливий крок до очищення Бюро. "Тепер треба наступні. І я вже точно знаю – американці чудово розуміють хто єсть who в цій історії", – наголошує він.

 

Наші інтереси: 

Нарешті почали викривати "кришувальників" корупції у Зеленій владі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи