Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Кожна криза містить у собі нові можливості. Варто скористатись, це безкоштовно! – Брайан Трейсі

«Професійні солдати моляться про мир, але сподіваються на війну». Що означає цей відомий вислів?

Те, що солдати моляться за мир, бо війна є жахливою: будь-яка свідома людина бажає жити в мирі, до того ж настільки довго, наскільки це можливо. Солдати не виняток.

Але тільки під час війни, у критичні моменти на полі бою можна отримати нагороду і швидко просунутися по службі. Професійні солдати глибоко в душі сподіваються на війну, бо тоді вони зможуть продемонструвати свій потенціал і мати­муть можливість отримати вище звання.

«Остан­ня найбільша свобода — це свобода обирати власне ставлен­ня до обставин за будь-яких умов», – казав Віктор Франкл, який пережив Освенцим під час Другої світової війни і заснував логотерапію.

Навіть якщо ми не бачимо можливостей, вони навколо нас!

Мій друг, керівник вищої ланки, чия компанія менше ніж за рік пережила спад продажів на 40 % і зазнала потрясінь від різких змін в економіці, якось розповів мені, як він особисто підтримував позитивний настрій щодня.

Він сказав: «Щоранку, коли я прокидався, я мав прийняти рішення. Я міг бути щасливим, або дуже щасливим. Тому я ви­рішив, що сьогодні я буду дуже щасливим, і я дозволю цьому настрою направляти мене впродовж дня, незалежно від того, що відбувається».

Отже, ви також можете обрати, як саме ви будете ставитися до будь-яких обставин. Ви можете вирішити бути позитивним, конструктивним і далекоглядним.

Ви можете дивитися на кожну кризу як на «нагоду», навіть якщо зараз для вас це лише можливість зростати, дозрівати й набиратися сил.

І, можливо, якраз у результаті кризи ви отримаєте «підвищення у званні на полі бою», яке залишати­меться з вами на все життя.

Ласкаво просимо до ХХІ століття!

 

Викладено за мотивами книги Брайана Трейсі «Як керують найкращі».

Попередня стаття: 7 обов'язків лідера: застосовуйте на практиці і отримаєте результат

Продовження читайте: Лідерство – найважливіший фактор успіху. Як розвинути лідерські якості

Наші інтереси: 

Технологія життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи