Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Коронавірус у Нідерландах: стратегія на вироблення природного імунітету без паніки та ідіотизму

Спецтема:

Нідерланди обрали свій шлях у боротьбі з коронавірусом згідно з порадами Національного інституту суспільного здоров’я. У своєму зверненні до земляків прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рут одразу вказав, що більшість з них будуть інфіковані вірусом.

Про це читаємо на фейсбук-сторінці По той бік новин.

Якщо людина буде інфікована, але перехворіє без тяжких наслідків, то в неї з’явиться імунітет. Якщо таких людей буде багато, то вони сформують загальний імунітет. Це знизить вірогідність того, що вірус зачепить вразливих людей похилого віку та людей з пониженим імунітетом. Тобто, наразі потрібно захистити цих людей шляхом контролю над розповсюдженням вірусу.

Також, окрім контрольованого розповсюдження коронавірусу, розглядали дві інші стратегії:

1. Дати вірусу вільно пересуватися, що означає велике навантаження на систему охорони здоров'я, коли буде пік захворювань. Це приведе до відсутності можливості допомогти вразливим верствам населення та іншим людям з групи ризику.

2. Повне стримування вірусу: тобто зачинення країни загалом на рік або більше, щоб люди не виходили із домівок. Але є ризик, що коли подібний карантин буде знятий, то вірус повернеться.

Уряд Нідерландів рекомендує тримати дистанцію та навіть випустив роз’яснення, що таке це «тримати дистанцію», а також, що означає «боротьба з коронавірусом».

Дозволяється виходити із дому та гуляти з собакою, ходити за покупками, замовляти їжу з собою, бігати та користуватися велосипедом, але не перебувати у натовпі та близько з іншими людьми. Потрібно тримати дистанцію у 1,5 метри, тобто бути на відстані двох рук.

Цілком допустимо сходити на каву до друга, але ліпше не відвідувати людей похилого віку та людей з пониженим імунітетом, тому що вони – у групі високого ризику зараження. Краще зателефонувати, написати лист або використати відеозв’язок.

Окремо просять обмежити свої контакти тих, кому за 70 років або хто має понижений імунітет.

Рекомендують перенести святкування дня народження або іншого свята, бо неможливо гарантувати дотримання дистанції.

Щодо дітей: вони можуть грати з іншими людьми (не з родини) на дитячих майданчиках та на вулиці, але потрібно триматися осторонь великих груп та дотримувати відстань у 1,5 метри від інших.

Є навіть поради щодо поховань: на похоронах має бути не більш ніж 100 людей. Також радять для висловлення співчуттів обрати інший спосіб, а не обійми.

Ще один пункт: якщо є симптоми застуди (чхання, нежить, біль у горлі, кашель) та температура менше ніж 38, навіть якщо людина повернулася з таких країн, як Китай, Італія та Австрія, то просять лишитися вдома. «Якщо ви залишаєтеся вдома, ви захищаєте себе та інших від коронавірусної інфекції».

Уряд Нідерландів радить викликати лікаря тільки якщо є утруднене дихання, кашель та температура вище 38.

Уряд закрив клуби, бари та ресторани й запевнив, що зробить усе потрібне, аби бізнес не збанкрутував та люди не втратили роботу.

Також просять жителів Нідерландів, навіть якщо вони здорові та почувають себе добре, все одно дотримуватися простих заходів – не вітатися рукостисканням, частіше мити руки, триматися на відстані 1,5 метра заради тих, хто вразливіший.


Коментар НО: 

Політика уряду Нідерландів щодо коронавірусу відповідає підходу, описаному у статті: Комусь знадобилося налякати людство, або Чи треба захищатися від коронавірусу.

Подібного підходу дотримується уряд Швеції: Швеція відмовилася від боротьби з коронавірусом: «Цей вірус не загрожує людям»

Наші інтереси: 

Приємно, що у світі є адекватні уряди. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи