Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Кока-кола" ще раз вибачилася через Крим - посольство України в США

Вашингтонський офіс Кока-коли офіційно вибачився перед Україною через зображення Криму в складі Росії, повідомляє українське посольство у США.

"6 січня 2016 року у посольстві України в США відбулася зустріч з керівником вашингтонського офісу 'Кока-Коли' Кейт Ірвін, в ході якої вона принесла офіційні вибачення за непорозуміння, яке виникло у зв'язку з публікацією російським представництвом компанії мапи Росії з незаконно окупованим Кримом", - йдеться у повідомленні посольства на його сторінці у Facebook.

Там відзначають, що пані Ірвін передала листа від старшого віце-президента "Кока-Коли" Клайда Таггла на ім'я посла України в США Валерія Чалого "з вибаченням за зазначену публікацію, зміст якої було підготовлено незалежним агентством без відома та погодження 'Кока-Коли', але за яку вона бере на себе повну відповідальність".

Мапа, яка стала причиною скандалу

"Мапа, яка стала причиною скандалу"Ма№па, якМапа, яка стала причиною скандалуа стала причиною скандалу

Компанія негайно видалила згадану публікацію, як тільки отримала інформацію про цю ситуацію, говориться у повідомленні.

"К.Ірвін підкреслила, що компанія 'Кока-Кола', яка є одним із великих платників податків в Україні, націлена продовжувати активну роботу на українському ринку, який є дуже важливим для компанії, та бути дієвим партнером у реалізації низки соціальних проектів у нашій державі", - додають в українському посольстві.

Скандал викликало новорічне привітання від "Кока-коли" у соцмережах, на якому анексований РФ Крим зображено частиною Росії. Депутат Мустафа Найєм у Facebook закликав бойкотувати продукти компанії. Придуманий ним хештег# BanCocaCola досить швидко вийшов в тренди українського сегменту "Твіттера".

Українське представництво компанії вже вибачалося за ситуацію.

"Картинка не претендувала на географічну точність... Ми працюємо з дотриманням міжнародного права", - відзначали у компанії.

"Агентство, яке створило карту, пізніше внесло зміни без нашого відома або схвалення", - пояснили в прес-службі "Кока-Коли".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи