Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кім Чен Ин - не маніакальний провокатор, а "раціональний актор" , – ЦРУ

Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки (ЦРУ США) вважає, що глава Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин не є божевільним і переслідує довгострокові цілі.

Так, провідні посадовці ЦРУ заявили в середу, що Кім Чен Ин - це не маніакальний провокатор, а "раціональний актор", який мотивований ясними довгостроковими цілями, що обертаються навколо забезпечення виживання.

"Тут є чітка мета, яку має глава КНДР", - заявив заступник помічника директора ЦРУ Йонг Сук Лі. Згідно з інформацією видання, КНДР давно стверджує, що вона хоче, щоб ядерна зброя і ракети стримували США від спроб повалити режим Кім Чен Ина.

Так, Пхеньян спостерігає за ситуацією в таких державах. Наприклад, Ірак, де Саддам Хуссейн був повалений США, а Лівія - її екс-лідер Муамар Каддафі відмовився від своїх ядерних амбіцій з метою полегшення санкцій і допомоги, тільки після того, як вони були зруйновані.

Багато експертів говорять, що вони вважають, що Північна Корея перша не буде використовувати зброю. Глава КНДР визначає виживання свого режиму насамперед і знає, що використання ядерної зброї призведе до початку війни, яку він не може виграти, заявляють аналітики.

"Прокинутися одного ранку і вирішити, що він хоче зруйнувати Лос-Анджелес - це не те, що може зробити Кім Чен Ин. Він хоче очолювати КНДР ще довго і померти у своєму власному ліжку", - резюмував Лі.

Для офіцерів ЦРУ, дипломатів і законодавців, яким було доручено використовувати розвідувальні дані для захисту США та його союзників від загроз безпеки, що склалася через КНДР, розуміння цієї мети може виявитися ключем в запобіганні потенційно руйнівного військового конфлікту.

Наші інтереси: 

Розуміння цього факту може виявитися ключем в запобіганні військового конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи