Зображення користувача Анна Олар.
Анна Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керамічна майстерня з Чехії Keramika S + S популяризує Трипільську культуру

Рік тому чеське подружжя Sергій та Sільва Рощини вирішили започаткувати курси релаксації з використанням глини і відкрити власну керамічну майстерню. Держава пішла на зустріч і подружжя отримало дотацію, дякуючи чому придбало керамічну піч, і все необхідне приладдя, а також винайняло приміщення під майстерню.

Пройшов рік.  Зараз майстерня проводить регулярні вже курси кераміки для паціентів  Карлової Студанки - одного з найвідоміших в Чехії термальних оздоровчих курортів, що знаходиться  в моравських горах Ясеніки, а також в реабілітаційному центрі в селищі Пасека, неподалік міста Оломоуц.

За рік подружжя набуло певного досвіду виготовлення власної продукції, яка тепер і пропонується на розсуд литовських любителів кераміки.

Вже багато років Сергій і Сільва цікавляться східною філософією, опановуючи її в практиці Сахаджа Йоги, і це знаходить своє відображення в різноманітних керамічних образах, формах і символах. В кераміці східна філософія цілком органічно співіснує з символікою древніх східно-європейських культур, зокрема Трипільської культури, яку добре знає Сергій, українець за походженням. Такий культурний «мікс», в поєднанні з оригінальністю форм, надає справжньої самобутності керамічним виробам творчого осередку  Keramika S + S.

 

 

Наші інтереси: 

Українці у світі популяризують корені Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи