Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 19

Казка про молочну наречену

Спецтема:

У багатьох казках розповідається, що було три сини або три доньки. А якщо розповідати, що дітей було більше? Пам'ятаєте, у фільмі Пропала грамота є сцена з дітьми?

Жив колись у степу господар із дружиною і було в них семеро дітей: чотири хлопчики і три дівчинки. Славився цей господар тим, що мав велике стадо корів. Влітку корови майже весь день проводили на лугу, поїдаючи зелену травичку, і давали господарям багато молока. Їх діти дуже любили молоко і пили його щодня. Але молока було так багато, що вистачало на усе поселення. Тому дбайливий господар відкрив молочарню, де усі мешканці могли придбати свіже молоко. Через це й шанували його у селі.

Йшов час і настала пора старшій доньці до слюбу іти. От почали до неї різні парубки женихатися.

Ось прийшов перший, весь вишукано вдягнений, з величезним букетом квітів і балакучий надзвичайно. Усе жартами сипав та небилиці розповідав. Тож старша донька каже йому: "Ходи з нами до столу, ми тебе почастуємо". Та й поклала на стіл свіже молоко. А він, як побачив молоко, та й розсміявся: "То хіба так женихів частують? Може у вас є трохи спиртного?". А старша донька теж була жартівниця та й дала йому баночку зеленки, та ж бо теж спиртна. А на додачу гарбуза йому простягнула - пішов парубок ні з чим.

Через деякий час приходить інший. А він уже у першого все вивідав, як було, то й підготувався. Вдягнувся скромно. Говорив мало, але по ділу. Поводився підкреслено пристойно. Подарував дівчині одну велику гарну троянду. Ось і його покликали до столу. Випив він молока для годиться. Але потім йому так зле він того стало, що аж не здужав.
- Бачу я, не до вподоби тобі наше молоко, - каже донька, котра на виданні, - візьми краще гарбуза. Тож і другий парубок пішов геть.

Аж коли приходить третій: відкритий і впевнений в собі, одягнений скромно, але зі смаком. Подарував дівчині живу квітку у вазоні та ще й насіння з котрого інші квіти можуть вирости. Розказав про себе, свої інтереси та про те, над чим працює. Тож покликали і його до столу. Пригостили молоком. Він випив склянку та й каже: - Добре у вас молоко - налийте ще!
- О, бачу, ти - наша людина, - каже батько, господар дому. Господиня налила йому ще молока. А дівчина все поглядає на нього, сподобався він їй. Тож заручилися вони, а після свята осіннього рівнодення одружились. Прожили вони в злагоді довге спільне життя і виховали дев'ять хороших дітей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

У продаж поступила аудіоказка Про молочну наречену озвучена акторами з команди Енея Харалужного.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Гарна казка! Скільки цікавих питань піднято - алкоголізм, нейприйнятність молока, уславлення багатодітності. Ще сюди можна додати у прихованій формі необхідність дівочої цноти.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цнота має бути обопільна.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арій каже:
Цнота має бути обопільна.

Саме тому її і не варто згадувати.
Адже річ у тім що я й по нині хоч і пройшло з тих пір моїх соц. опитувань вже більше 6-ти років. а дівчата які розповідають що хочуть вийти заміж цнотливими все одно при цьому бажають мати вже вправного у ліжку жениха. тобто з величезним досвідом і то не важливо чи під ним було усе село чи лишень його половина, головне аби знав що треба робити=)
Ех. не можу я від цієї їхньої дівочої логіки все ще і досі до тями прийти як таке взагалі може бути)))
Або є ще один також дуже кумедний випадок цього разу вже не з соц. опитування. а ратше з спостережень певної категорії дівчат які прагнуть якби вийти заміж раз і назавжди (тобто без розлучень і всяке таке) но при цьому й нічим собі НЕ відмовляти у плані ліжка ДО шлюбу із отим єдиним і на завжди женихом=))
Тому то у даному випадку ліпше цю тему реально оминати.. Так як цнотлива навряд чи підпустить до себе все такого ж жениха у якому вона не буде упевненою що він чоловік раз під ще жодної не було..XD
Хто не вірить хай сам про експерементує на собі наступним чином, а саме вийти і прогулятися по людному бажано романтичному місці самому і при цьому уважно придивлятися до того як жіночі особини будуть з ніг до голови оцінювати своїх же по статті особин і потім ще більше уважніше після тієї їхньою сканпроцедури конкурентки придивіться як вони будуть дивитися на ту особу чоловічої статі що буде поряд із тією його подружкою.. Ну і потім вже на наступний раз самі візьміть під руку свою подругу і прогуляйтеся разом із нею у тій же місцевості і придивіться як на вас будуть споглядати особи жіночої статі) особливо самотні)) І потім зробіть порівнянні як вони на вас реагували (якщо ще взагалі хоча б принаймні помічали) коли ви гуляли самотужки і якою їхньою була реакція на вас коли ви гуляли з особою жіночої статі))))
Ах як же я кохаю цю психофілософію))))))))))))))

І ще одне таке питаннячко, а хіба слово обоюдне це українське слово??

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Слово обопільна в українському словнику є.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Дуже гарна казочка, дякую!
Дозвольте вказати на помилки в словах!
Та й поклали на стіл свіже молоко.
дала йому баночку зеленка

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

виправив.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Навіть приховано сказано про необхідність однорасових шлюбів, адже молоко сприймається тільки арійцями. Велике Спасибі!!!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Nordeswarrior каже:
адже молоко сприймається тільки арійцями.

Перепрошую але це брехня!
1. є плем"я нігерів в Африці які лишень те і роблять що живуть на одному молоці, без гаплотипа R.
2. ну і хоч це і так усім очевидно та все ж таки, не всіма аріями сприймається те молоко..

То який можна зробити з цього висновок?
Що не все арії є аріями, так само як не всі нігери є не нігерами?=)))
Жартую) просто поділився тим що є правдою)
А раптом ви про це не знали)

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Звісно, молоко - не єдиний критерій. Ми ж говоримо про казку, а не про те як в житті визначити хто до якої раси належить. Крім того ви говорите про винятки. Загалом рівень сприйняття молока найвищий саме серед європейців, і це факт.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Точно про казку)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Не єдиний, але дуже зручний у користуванні.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Гарна казка. Деякі зауваги:
“молочарню, де усі мешканці могли придбати свіжого молока” - молочарню, де усі мешканці могли придбати свіже молоко.
слюбу — шлюб — шлюбу.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Письменник Дмитро Міщенко у своїх творах вживає саме слово слюб. Хоча мені ще більше подобається злюб - дзвінкіше звучить. Любов і шлюб - спільнокореневі слова. А де ще використовується префікс ш, чи є він властивий українській мові?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Як вам такі думки? Чекаю відповіді від УСІХ! (тому "вам" написав з маленької букви). А тепер пишу з великої - дякую Вам, пані Оксано! І дякую й Вам, пане Леоніде!

1)Можливо, тут є щось давнє... у росіян є приказка "стєрпітся - слюбітся"?
2)Можлио, слово шлюб/слюб/злюб означатиме саме це - "притирання" пари один до одного, або (краще) співтворчість спрямована на досягнення вищого блаженства?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Не бачу доцільності міняти слово "шлюб" на "слюб". Букви ш і с не є префіксами в цих словах. Ви маєте рацію, що вони утворені від слова "любов", проте не префіксальним способом, а додаванням букв. Шлюб - шлюбний - шлюбувати - шлюбність - ось спільнокореневі слова.
Народжене слово "злюб" має інший відтінок.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

У мене слово злюб асоціюється зі словом злюбитися..
Тому деякою мірою воно у цій казці все ж має сенс..
Так як у ті далекі часи коли одружувалися не за порадами волхвів а за пристрастю, то вже опісля шлюбу молода пара була змушеною ще й злюбитися. так як у ті далекі часи дозволити собі розвід сім"я дорівнювало смерті нації.. Через що ми нині й бачимо як наша нація стрімко вимирає через те що молоде подружжя НЕ бажає опісля укладення шлюбу ще й злюблюватися, бо.. а що бо? Ви самі вже знаєте) на НО вже писали про всі ці нюанси)
Я лишень наведу простий банальний приклад)) що сім"я яка злюбилася а не покохалася на вищих рівнях)) так само через свою модель поведінку приречує, чи то пак неприфатумує..XD ще й своїх дітей на пошук такої другою половини з якою їй також буде доведеться злюблюватися через силу замість того щоб просто кохати=))
І знаєте що сама найцікавіше??
А те що нині вже куди краще все ж злюблюватися аніж кохати) так як кохання нам дає ну одну максимум дві дитини у сім"ї, а то й взагалі змушує деяких так і не одружуватися і при цьому не мати дітей.. А ось при злюбі ми хоча б бодай якусь кількість дітей маємо) що вже є хорошою справою на майбутнє для потреби рабовласників які їх будуть кріпачити) ну якщо ще зуміють звісно що)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

У продаж поступила аудіоказка Про молочну наречену озвучена акторами з команди Енея Харалужного.

https://t.me/ETEPHET