Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Катастрофа на ЧАЕС мала на меті знищити атомну енергетику в Європі і підняти ціну на нафту і газ (+відео)

Три роки тому я звів докупи унікальну інформацію, яку отримав, будучи керівником інформаційного відділу, а потім і Управління справами так званого Мінчорнобилю. Зокрема, особисті свідчення керівництва та персоналу ЧАЕС, які стали свідками і жертвами тієї катастрофи. Висновок шокував мене самого - катастрофа на ЧАЕС була зумисною і мала на меті знищити атомну енергетику в Європі. І підняти ціну тоді ще радянського газу і нафти. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Володимир Мартинюк.

А тим часом один з найстаріших журналів Великобританії The Times опублікував статтю «Отруйна хмара брехні про Чорнобиль». Лондонське видання згадало випадок, коли через кілька днів після вибуху на Чорнобильській АЕС американська газета The Washington Post отримала лист від інформагентства США до американського сенатора, в якому пропонувалося перебільшити кількість жертв чорнобильської катастрофи.

Все це виявилося справою рук КДБ і було частиною прорахованих кроків Москви з метою запустити фейкові новини і штучно роздути побоювання Заходу щодо наслідків ядерної катастрофи в Чорнобилі. Співробітники вашингтонської газети відразу ж зрозуміли, що перед ними по-російськи незграбна фальшивка, і не дали цій історії подальшого ходу.

Британське видання пише, що підроблений лист був лише одним з елементів тодішньої великої «отруйної хмари» брехні, напівправди і цензури, яка насувалася з Радянського Союзу відразу ж після трагедії в Чорнобилі.

The Times пише, що тодішні "чорнобильські" технології брехні та дезінформації використовуються досі, а віртуозне жонглювання фейковими новинами і брехливі звинувачення стали смертельно небезпечною отрутою для сучасної політики.

Школа КДБ Андропова, яку закінчив сам Путін за рік до чорнобильської катастрофи, була ні чим іншим, як шпигунським училищем, де агентів радянських спецслужб вчили зловісному мистецтву фальсифікації, дезінформації, втручання у вибори за кордоном, поширення брехливих чуток і політичних ігор.

В епоху цифрових технологій ціле військо російських інтернет-ботів видає на поверхню масу пліток і сіє невпевненість, а підвладні Кремлю джерела, на кшталт RT і Sputnik, все це дублюють. І Москва набуває все більше можливостей перекручувати і спотворювати не тільки сьогоднішні новини, а й «виправляти» все те, що сталося в минулому.

Протягом трьох років, які минули, я написав багато статей про злочин на ЧАЕС – мене підтримало багато очевидців, спеціалістів та аналітиків.

Вони це все знали і до того – але не знали єдиного – мотиву цього злочину. Тому що якісь дії, які приводять до нещастя, перетворюється у "склад злочину" лише тоді, коли появляється мотив цього злочину.

Я віднайшов цей мотив – це падіння ринкової вартості нафти до 13 доларів за барель, яке сталося у 1985-1986 році – до аварії на ЧАЕС. Причина падіння – введення в дію кількох нових АЕС в Європі і оприлюднення планів побудови нових.

Зараз моя "гіпотеза" для багатьох спеціалістів та очевидців вже стала безсумнівною.

Однак, для більшості українців, росіян, білорусів та європейців це поки що і надалі "люта конспірологія" – приблизно, як колись сприйняття того, що Земля кругла і крутиться – вчені і мандрівники це вже знали, але переважна більшість "виборців" вважала, що Земля – пласка...

 У своєму коментарі до публікації Володимир Мартинюк додає:

"Те що прояснилося за ці три роки:
1. Аварією, яка стала "модельною"для "гебні", вірніше для партверхівки СРСР, виявилася аналогічна аварія на АЕС такого ж самого типу під Ленінградом у 70-х роках.
2. Академіку Александрову, як розробнику АЕС і конкретно АЕС чорнобильського" типу доручили зробити звіт про цю аварію для Політюро ЦК "простим понятним язиком". Він як академік з цим блискуче справився. І дєдам з Політбюро стало зрозуміло, що це можна "лєгко повторить" - "єсли нада будет".
3. На той час СРСР (дякуючи Примакову) вже активно і успішно навчився використовувати всякі політичні провокаціїі в нафтодобуваючих регіонах світу для підняття цін на нафту і газ, які за Брежнєва вже стали основним джерелом доходів СРСР. 
4. За рядом повідомлень, Андроповим у відповідь на плани Європи відмовитися від російського газу і нафти, був розроблений секретний план використання штучної аварії на АЕС типу Ленінградсько--Чорнобильської в разі запуску програми переходу Європи на енергетику від АЕС. 
Таке й сталося: починаючи десь з 1984 року Європа приступила до програми масового будівництва АЕС і відмови від російської та іншої нафти і газу. 
5. 1985 рік став для СРСР передвісником кризи – жити чи не жити. З одного боку, погодили запустити "на трибуну Мавзолею" ліберального Горбачова, з другого боку, "відморожені комуняки" з політбюро витягнули з шухляди "План Андропова" – тобто штучну аварію "чорнобильського типу" – з наступним експортом в Європу радіоактивних опадів, паніки та істерики і перетворення всіх європейських лівих, комуністів і навіть фашистів в "екологів" та борців з АЕС.
6. Горбачов перетворився в "терпілу" і "винного", а СРСР все одно розвалився. Але ціни на нафту знову виросли і досі щедро годують велику і товсту світову нафтомафію".

Про все це – у фільмі: Хто насправді організував аварію на ЧАЕС – Секретний фронт, 27.12.2017 

Переглянути фільм можна також на сайті ICTV:

Хто насправді організував аварію на ЧАЕС – Секретний фронт, 27.12.2017 

Наші інтереси: 

Дуже цікавий і вартий уваги погляд на події 33-річної давності, щоб зрозуміти масштаби злодіянь КДБешної верхівки СРСР. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Цікава, в зв'язку з цією інформацією, заява РФії про намір зняти свою версію про аварію на ЧАЕС, в якій "козлом відпущення" має стати ЦРУ США. Посилання є під статею про американський культовий мінісеріал "Чорнобиль".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Але ж є в Україні АЕСи ближче до кордонів з Європою!

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

1. В Україні на всіх АЕС реактори серії ВВЕР. На Чорнобильській АЕС - РБМК (як Ленінградська, Ігналінська, Курська, Смоленська АЕС).

2. До теорій змови я ставлюсь із здоровим скептицизмом. Про це в статті

3. Ініціативні дурні можуть нанести шкоду більшу, ніж свідомі диверсанти. Бо замисли і дії диверсанта можна якось раціонально прорахувати, дію дурня - неможливо.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Цитата з моєї статті "Ядерна альтернатива" ("Перехід-IV, число 2(4), 2000 рік.

"За три роки до Чорнобильської катастрофи вийшла книга “Атомная энергия и радиационная безопасность”, де розглядалися можливі позаштатні ситуації при роботі блоків РБМК (Чорнобильського типу). Аварія була можливою при “неможливому” збігу обставин: повному зникненні води з другого контуру і одночасному виходу з ладу майже всіх органів блокування і аварійної зупинки реактора. Саме ця “неможлива” ситуація відбулася 26 квітня 1986 року. Вона майже повністю збігалася з описаним у книзі сценарієм, за винятком того, що була спричинена не випадковими малоймовірними відхиленнями, а свідомими діями персоналу. Недолік конструкції реактора полягав лише в тому, що він не мав самозахисту по відношенню до несанкціонованих дій з боку персоналу."

Творю, отже існую.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пазли потихеньку складаються.
Хоча, якось непевно виглядає твердженя - про "велику і товсту світову нафтомафію".
Який зв'язок КДБ і "великої і товстої світової нафтомафії"?
Хтось має відповідь?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

По перше, не світової нафтомафії, а частини радянської партноменклатури, яка одночасно контролювала і КДБ, і видобуток нафти в Радянському Союзі. А, по друге, ці ж люди були зацікавлені в знищенні Радянського Союзу, та зміцненні, внаслідок цього, своєї влади. Прицип:"Розділяй та владарюй" в дії.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Цікава, в зв'язку з цією інформацією, заява РФії про намір зняти свою версію про аварію на ЧАЕС, в якій "козлом відпущення" має стати ЦРУ США. Посилання є під статею про американський культовий мінісеріал "Чорнобиль".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, версія про причетність ЦРУ розроблялася КДБ одразу після аварії ...

Про це в спогадах водолаза Лєпнухова, опублікованих мною на НО:

"Залишили, як-то, Кошу охороняти розгорнуте спорядження, а самі вирушили на обід. Повернувшись, знаходимо Колю в досить «задумливому» стані. Виявляється, за час нашої відсутності, з'явився незнайомий чоловік в «афганці» (таку форму носили керівники вище середньої ланки), і представившись співробітником «саме тієї служби» (пропуски-посвідчення на грудях невеликі, хто його розбере, що там написано?), поцікавився думкою професійного водолаза перспективою теракту на станції, якщо диверсант-водолаз зайде з нейтральних вод Чорного моря і підніметься під водою по Дніпру до Прип'яті. Коля, добра душа, швидко розніс в пух і прах цю ідею-версію, і запропонував свій ефективний засіб вирішення проблеми «малою кров'ю з використанням підручних матеріалів». У співрозмовника витягнулося обличчя і, подякувавши Кошу, він швидко пішов. Ось тепер Коля і гадає, що чи не «засланий це козачок»? (Для довідки: Коліна пропозиція могло привести до тих же наслідків, що нині на Фукусімі)".

(У вогні Чорнобильського лиха: Віктор Лєпнухов, водолаз // https://www.ar25.org/article/u-vogni-chornobylskogo-lyha-viktor-lyepnuhov-vodolaz.html)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Отож, я зразу і відчув почерк прибічників "творців ідеї" "козла відпущення".

Хто "творці" КДБ=НКВС=ЧК? Запитання не до Тебе, друже Володимире, бо відповідь просто "висить в повітрі".

Володимир Федько каже:
Друже Арсене, версія про причетність ЦРУ розроблялася КДБ одразу після аварії ...
Про це в спогадах водолаза Лєпнухова, опублікованих мною на НО:
"Залишили, як-то, Кошу охороняти розгорнуте спорядження, а самі вирушили на обід. Повернувшись, знаходимо Колю в досить «задумливому» стані. Виявляється, за час нашої відсутності, з'явився незнайомий чоловік в «афганці» (таку форму носили керівники вище середньої ланки), і представившись співробітником «саме тієї служби» (пропуски-посвідчення на грудях невеликі, хто його розбере, що там написано?), поцікавився думкою професійного водолаза перспективою теракту на станції, якщо диверсант-водолаз зайде з нейтральних вод Чорного моря і підніметься під водою по Дніпру до Прип'яті. Коля, добра душа, швидко розніс в пух і прах цю ідею-версію, і запропонував свій ефективний засіб вирішення проблеми «малою кров'ю з використанням підручних матеріалів». У співрозмовника витягнулося обличчя і, подякувавши Кошу, він швидко пішов. Ось тепер Коля і гадає, що чи не «засланий це козачок»? (Для довідки: Коліна пропозиція могло привести до тих же наслідків, що нині на Фукусімі)".
(У вогні Чорнобильського лиха: Віктор Лєпнухов, водолаз // <a href="https://www.ar25.org/article/u-vogni-chornobylskogo-lyha-viktor-lyepnuho... rel="nofollow">https://www.ar25.org/article/u-vogni-chornobylskogo-lyha-viktor-lyepnuho...)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

Стосовно персоналу ЧАЕС . Візьмемо, наприклад, директора. На момент аварії директором ЧАЕС був Брюханов Віктор Петрович.За даними Вікіпедії, народився в Ташкенті. Закінчив енергетичний факультет Ташкентського політехнічного інституту. Працював на Ангренській, потім на Слов'янській ТЕС. Протягом 1970—1986 років займав посаду директора Чорнобильської АЕС, неодноразово обирався членом бюро Київського обласного, Чорнобильського районного та Прип'ятського міського комітетів партії, депутат районної та міської рад.

Тобто на момент аварії ЧАЕС керувала людина, яка була фахівцем в області теплової, а не атомної енергетики. Зрозуміло, що він не сам туди призначився. Керівництво СРСР в цьому випадку вирішило віддати перевагу не фахівцю, а господарнику. На щастя, він вижив. Хоча і був засуджений на 10 років позбавлення волі. Відбув 5 років у виправній колонії під Луганськом. Його адвокатом, до речі, був славнозвісний В.Медведчук.

Аварія мала жахливі наслідки, які не могли не вплинути на формування негативного ставлення українців не тільки до атомної енергетики, а й до всього атомного.

Зображення користувача Володимир Стешенко.
0
Ще не підтримано

Причина! Вибух на Чорнобилі - ДИВЕРСІЯ підпільників - підрив, а не аварія як розповідають сліпці, невігласи, хитромудрі та поширюють побрехеньки щоби не взнали правду!!!

Оце ж пам'ятайте всі про наслідки диверсії проти самого Феномену Життя на Планеті!!!
Є у документальному фільмі на Ютуб-калалі
"ЯСНОВИДЕЦЬ... Цілитель! Людина Сили! Оберіг Життя Петра з Дивина! Пророк! Режисер ВолодиМИР СТЕШЕНКО"
правдиве свідчення!

http://youtu.be/q0DD1TfeZQI?t=6h43m33s
"Чорнобиль" нам влаштували підпільники, див. відео з 6:43:33!!!

Цілитель, Ясновидець і Пророк України Петро Утвенко з Дивина знав Це ще що трапиться за 5 діб до вибуху
(ВсеВишній йому ВСЕ підказував, бо Бог реально Знає що твориться і ділиться з Обраними Ним),
але хто б Цілителя послухав у верхах аби повідомив навіть телеграмою!!!
Все Знав Потужний Цілитель, ЯсноВидець реальний, перевірений науковцями ще СРСР та людьми з часом!!!
І добряче ПЕТРО з Дивина Допоміг пережити людям велику проблему -
заражену хмару відвів від людянних земель (міст), бо була би ще більша біда,
приймав і спасав заражених людей, хто потрапив на прийом,
навіть з автобусів що привозили робітників "знімав" радіаційну заразу Силою від Творця!..

На жаль Страшні Наслідки Катастрофи ще довго будуть тривожити людей!!!

А ще попереджав якщо вітер з Чорнобиля (!!!), то немічні люди злягають від болі у серці чи голові, бо там ядерного палива на 300 років закладено і коли стравлюють що під тиском заражене повітря, то воно шкодить дуже сильно здоров'ю людям!..
Говорив що потрібно шукати розумного чоловіка, який допоможе!
Можливо саркофаг добротний захисний зробити тощо...

Думайте про Цінність Життя як ДАР Творця - не все так просто як людям ще розповідають,
наука ще мало знає про Феномен Життя на Землі та Закони Природи!!!

!!! Лайк та Репост (Поширення відео) - вітається, однозначно, бо створено для людей -
пізнавати ПРАВду про Життя як Воно Є в Реаліях!!!

Будьте Людяними, Чуйними,- Творіть Добро!
Бо що Посієте,- те й Пожнете з Часом!!!

ВолодиМИР СТЕШЕНКО ЧеМнО РекОменДуЄ ВивЧаТи ПРАВильнi Знання про ПриРОДу,

тому на сайті www.duh.org.ua є мудрі поради як стати здоровим, успішним, заможним!..