Зображення користувача Антоніна Ансара.
Антоніна Ансара
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хто бере участь у передвиборчій кампанії 2020 в США? – погляд зліва

За даними Нью-Йорк Таймз, станом на 5 березня 2020 року в кампанії беруть участь 2 кандидати від республіканців і 3 кандидати від демократів  (вибуло 2 республіканці та 25 демократів).

Республіканці: Дональд Трамп, Вільям (Біл) Вельд.

Демократи: Джо Байден, Тулсі Габбард, Берні Сандерс.

Дональд Трамп, 73 роки

«Легко побачити, що за перші 2 роки ми зробили більше, ніж будь-який інший уряд. Зараз працюємо над ще більшою  кількістю чудових речей».

Чинний президент Сполучених Штатів, республіканець,  власник однієї з найбільших будівельних компаній США, продюсер та телезірка реаліті- шоу «Кандидат».

Фокусувався на скасуванні політики уряду Обами, включаючи охорону здоров’я, природоохоронну галузь та імміграційну політику.

Головний здобуток президента  в законодавчій сфері: зниження «широкого податку» (sweeping tax cut). За уряду Трампа економіка Америки зростає,  а  ВВП знаходиться на підйомі, падають показники безробіття та зростає приток іноземних  інвестицій.

Проти Трампа порушувалися серії юридичних розслідувань, хоча виходячи з недавнього звіту спеціального консула Роберта С.Мюллера ІІІ, не було виявлено доказів його узгоджених дій з Росією стосовно її втручання у вибори 2016 року.

Найголовніші проблеми, над якими працював  уряд Трампа: обмеження кількості іммігрантів та побудова стіни на кордоні з Мексикою; повторні переговори по одних та скасування інших міжнародних торговельних, кліматичних та військових угод; відкликання американських військ з-за кордону.

Вільям Вельд, 74 роки

«Я сподіваюся побачити як Республіканська партія знову бере на себе відповідальність бути партією Авраама Лінкольна».

Юрист, бізнесмен, автор книжок. У минулому – губернатор штату Массачусетс  (з 1991 по 1997 роки), генпрокурор. Республіканець.

Висувався лібертаріанською партією на посаду прем’єр-міністра  у 2016 році. Виринув з політичних глибин під час виборів 2016 року як критик Трампа, стверджуючи, що заклик Трампа депортувати іммігрантів спричинив Кришталеву ніч (Kristallnacht).

Кинув  виклик  діючому президентові Д. Трампу, позиціюючи себе як голос основної течії помірних консерваторів.

Виступає на користь фіскального обмеження, вільної торгівлі та стриманих імміграційних реформ; пропонує рішуче зменшити витрати на військові потреби, відкликання американських військових з-за кордону та перефокусування політики США переважно на розв'язання внутрішніх питань.

 Ставить за мету зменшення «проїдання» бюджету та приведення його до балансу.

Схвалює кроки на користь легалізації марихуани, зниження віку, з якого легально можна вживати алкоголь, а також вважає, що використання наркотиків – це не кримінальне правопорушення. Послідовно підтримує права  ЛГБТ-спільнот, а також право на одностатеві шлюби.

Підтримує статутні школи (це школи, які отримують державне фінансування, але діють незалежно від встановленої державної шкільної системи, в якій вони знаходяться). Перебуваючи на посаді губернатора, заснував перші 25 статутних шкіл в штаті Массачусетс.

Джо Байден, 77 років

«Якщо ми дамо Дональду Трампу 8 років у Білому Домі, він назавжди докорінно  змінить характер тої нації, якою ми є, і я не можу просто стояти поруч і спостерігати, як це відбувається».

Джо́зеф «Джо» Робінетт Байден молодший – 77 років,  американський політик ірландського походження, віцепрезидент США у 2009–2017, сенатор США від штату Делавер, член демократичної партії. Кандидат у президенти США від Демократичної партії.

Двічі до цього вже балотувався у президенти США.

Відомий як реаліст. Також відзначився своїм вмінням знаходити спільну мову з електоратом із робітничого  класу. Виступає за посилення економічного захисту робітників із низьким прибутком в таких сферах як промисловість та фаст-фуд.

Вважає кампанію 2020 своїм останнім шансом обійняти посаду президента країни.

Як колишній голова Комітету Сенату із закордонних справ, Байден пристрасно говорить про відстоювання та захист  ролі Америки як світового лідера. Також він непохитно вірить у цінність двопартійності і наполягає на розширенні ініціатив республіканців навіть в такі моменти, коли більшість представників його власної партії не бачать партнерів для переговорів з іншої сторони.

Тулсі Габбард, 38 років

«Перед американським народом стоїть багать викликів, які мене турбують і які я б  хотіла допомогти йому вирішити».

Політик, член Демократичної партії. З 2013 р. представляє 2-й виборчий округ штату Гаваї у Палаті представників США. Перший в історії США член Конгресу індуїстського віросповідання. Майор Національної гвардії США. Ветеран Іракської війни.

На праймеріз у 2016 підтримувала Берні Сандерса.

Викликала осуд за свою зустріч із президентом Сирії Башаром аль-Асадом, чий режим звинувачували у використанні хімічної зброї проти цивільного населення.

Вибачилася за свою низку висловлювань проти геїв та свою минулу працю в адвокатській групі проти геїв.

Не підтримує ідеї американського зовнішнього  воєнного втручання (включаючи такі країни як Сирія).  Вважає,  що гроші, які витрачаються на війну, потрібно спрямувати на внутрішні потреби держави – охорону здоров’я, інфраструктуру та інші. Але водночас Габбард характеризує  себе як яструба і голуба одночасно.

25 квітня 2018 року, разом із групою конгресменів, виступила зі звинуваченнями на адресу Польщі й України в антисемітизмі. А саме, звинуватила обидві держави та їх уряди у возвеличуванні нацистів та заперечуванні Голокосту. 9 травня того ж року Україна спростувала ці звинувачення, а саму заяву конгресменів від Демократичної Партії назвала «антиукраїнською дифамацією», яку використовує російська пропаганда у війні проти України.

Берні Сандерс, 78 років

«Єдиний шлях для того, щоб перемогти на цих виборах та сформувати уряд та економіку, які працюють для всіх – це  громадський рух Grassroots (мобілізує маси для участі у політичному житті країни), аналогів якому не бачила історія Америки».

Сенатор з Вермонту, в минулому конгресмен, громадський діяч. Брав участь у праймеріз від демократичної партії під час виборів 2016 року.

Сам себе характеризує як демократичного соціаліста.  Сандерса підтримують переважно американці латиноамериканського походження, студенти, малозабезпечені білі. Сандерс не має авторитету серед великого бізнесу, партійної еліти за надмірно радикальні погляди. 

Вносив такі  пропозиції як  «Medicare для всіх», «Громадські університети без плати за навчання», «Прощення студентських боргів». Він залишається найбільш популярним серед наймолодших виборців. Однак більшість виборців старшого віку запитують себе, а як він має намір оплачувати всі ці  свої обіцянки. До того ж, у Сандерса виникла проблема і з програмою загального медичного страхування Medicare для всіх. Сандерс не пояснює, як це можливо, щоб заміна програми Obamacare на систему єдиного (державного) платника не призвела до зростання податків на середній клас.

Виступає проти сексизму, гомофобії, расової дискримінації. За декриміналізацію марихуани та боротьбу зі змінами клімату. Також за зменшення впливу  «мільярдерів» – корпорацій з Волл-стріт та створення економіки для всіх, а не тільки для дуже багатих.

Сандерс пропонує змінити характер зовнішньої політики США і, як він сам вважає, зробити її «відповідальною». Він позиціює себе як затятий пацифіст, противник застосування військової сили щодо інших країн, виступає проти односторонніх дій США в міжнародних відносинах. Якщо він прийде до влади в США, то дотримуватиметься принципу «моя хата скраю» в міжнародних відносинах.

Джерело: Who’s Running for President in 2020?

Наші інтереси: 

Перемога Дональда Трампа. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Всі розуми поїв✌️

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що серед кандидатів-чоловіків Трамп є наймолодшим.

До певної міри, ці вибори відбивають протистояння тенденцій націоналізму і соціалізму.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

На мою думку, для України найбільш бажаним кандидатом є Байден.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Чому?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Куда пруться ці старигани, їм пора вже переходити в інші світи.
Трамп переможе.

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Це більше схоже на слова людини, яка не розуміє суті того,що відбувається. А зараз триває фінальна фаза війни Альянсу з глибинною державою, яка є наглядачами Темних на планеті Земля, яку Темні цивілізації перетворили на концтабір.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Я так розумію глибинну державу очолює Сорос?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все йде до того, що правому Трампу протистоятиме лівий Байден.
Оскільки з Байденом пов’язана корупція в Україні, то з цього слідує, що:
1) Україна протягом року буде в центрі уваги американців.
2) Трамп буде наголошувати, що Обама-Байден послаблювали Україну (для цього є достатньо фактажу).
3) Трамп підійматиме значення України для США.
4) Трамп буде посилювати Україну (в піку Байдену).
5) Корупційна справа Байдена ударить по ліваках в Україні.
6) Це створить вікно можливостей для українських націоналістів.
Усе це для нас дуже добре. Американський протекторат набуватиме все виразніших обрисів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Всі розуми поїв✌️

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Ахілесова п'ята Трампа - це ймовірний хабар від путіна, про який йдуть розмови, і про який ми нічого не знаємо. Це або фейк, або є доля правди...
Важливіше інше - до 2020 року так і не відбулася зміна світової фінансової системи, тобто реалізація першого етапу плану NESARA, хоча квантовий комп'ютер вже другий рік працює у фоновому режимі, і фіксує та відбраковує усі незаконні транзакції. Щось у Трампа пішло не так....

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Квантових комп’ютерів не існує. Це лише теоретична гіпотеза.

Валерій Зміївський каже:
Важливіше інше - до 2020 року так і не відбулася зміна світової фінансової системи, тобто реалізація першого етапу плану NESARA, хоча квантовий комп'ютер вже другий рік працює у фоновому режимі, і фіксує та відбраковує усі незаконні транзакції. Щось у Трампа пішло не так....

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Існують прототипи квантових комп'ютерів, деякі з них були показані на виставках.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Для інформації: квантовий комп'ютер - це технологія більш високого 5-го виміру і вона не могла ніде демонструватися. Фізично квантовий комп'ютер розміщений на американських супутниках. Фактично, це проект допомоги Галактичної Федерації Світла землянам.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, але вони непридатні для вирішення практичних завдань. Поки що це лише теоретичний інтерес.

Леонід Українець каже:
Існують прототипи квантових комп'ютерів, деякі з них були показані на виставках.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Квантовий комп'ютер працює і зламати його за допомогою технологій і програм тривимірного світу неможливо. В цьому його практична цінність, що він фактично вже є тим фільтром, який очистить світову фінансову систему від незаконних транзакцій після офіційної ревальвації валют.
https://uamodna.com/articles/vvedennya-kvantovoyi-finansovoyi-systemy-i-globaljnogo-valyutnogo-perezavantazhennya-taemnyci-konspirologiyi/
https://uamodna.com/articles/10-lystopada-2019-roku-nova-kvantova-systema-gesara-taemnyci-konspirologiyi/

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Ґаббард вибула.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)