Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ГРУ Росії запустило кампанію з дискредитації влади України ще у 2014 році – The Washington Post

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Головне розвідувальне управління Росії після подій на Майдані в 2014 році запустило в Україні кампанію дискредитації нової влади. Для цього, як стверджує The Washington Post з посиланням на секретну доповідь ГРУ, була створена значна кількість фейкових акаунтів у соцмережах Facebook та ВКонтакте.

Операція російської спецслужби, як пише газета, передувала тій, яку Москва згодом реалізовувала в 2016 році в США.

За даними видання, метою кампанії було вплинути на ключових осіб, що ухвалюють рішення, а також на «широку громадськість». Власники акаунтів мали представляти простих людей зі всієї України, які розчарувалися в протестах опозиції.

Видання стверджує, що для проведення операції ГРУ створило понад 30 українських груп у соціальних мережах. Оперативники під виглядом пересічних українських громадян залишали коментарі, провокуючи «обурення проросійських жителів України». Демонстрантів на Майдані у цих повідомленнях називали «фашистами» і «нацистами». 27 лютого після захоплення будівлі Верховної Ради Криму ГРУ створило чотири групи, щоб спонукати жителів півострова виступити за відокремлення від України, пише газета.

Щоб збільшити популярність фейкових спільнот, ГРУ купувало рекламу у Facebook. Таким чином, тільки 27 лютого 2014 року були отримані близько 200 тисяч переглядів, випливає з доповіді ГРУ, на яку посилається The Washington Post. Один і той же контент публікувався в різних групах кількох соцмереж.

 

Наші інтереси: 

РФ веде гібридну війну проти цивілізованого світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи